X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Йеллоустоньский національный парк

Завантажити презентацію

Йеллоустоньский національный парк

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Презентацію створила Учения 11 класу СЗШ№23 м.Дніпродзержинська Олянюк Тетяна Йеллоустоньский національный парк

Слайд 2

Слайд 3

Йеллоустонский национальный парк Національний парк Йеллоустон, або Єллоустонський національний парк (англ. Yellowstone National Park) - міжнародний біосферний заповідник, об'єкт Світової Спадщини ЮНЕСКО, перший в світі національний парк (заснований 1 березня 1872). Знаходиться в США, на території штатів Вайомінг, Монтана і Айдахо. Площа парку - 898,3 тис. га.

Слайд 4

Йеллоустонский национальный парк На величезній території парку знаходяться озера, річки, каньйони і печери. Озеро Йеллоустон, одне з найбільших високогірних озер в Північній Америці, розташоване в центрі Єлловстонській кальдери, найбільшого супервулкана на континенті. Кальдера вважається дрімаючі супервулканом; він вивергався з величезною силою кілька разів за останні два мільйони років. Велика частина території парку вкрита застиглою лавою; у парку знаходиться одне з п'яти існуючих в світі гейзерних полів.

Слайд 5

Гранд-гейзер в Єллоустонському парку У парку росте близько двох тисяч видів рослин, зустрічаються кілька сотень видів ссавців, птахів, плазунів і риб, у тому числі що знаходяться під загрозою знищення. Велика частина території покрита лісом, менша - степом. Щороку трапляються лісові пожежі; близько. третини всіх лісів вигоріло в результаті катастрофічних пожеж 1988 року

Слайд 6

Йеллоустоунський національний парк Нижний Водоcпад та каньйо річки Йеллоустон

Слайд 7

Бізони на горячему джерелі

Слайд 8

Геотермична активність

Слайд 9

Єллоустонський національний парк є одним з найбільш відвідуваних в США. З 1960-х років його щорічно відвідують не менше двох мільйонів туристів. У 2006 році парк відвідали 2870295 чоловік. Дев'ять готелів (2238 номерів), магазини, заправні станції і більшість кемпінгів управляються концесіонерами парку, на підприємствах яких у піковий період (влітку) зайняті 3700 осіб. Крім них у парку працюють 800 постійних і сезонних працівників Служби національних парків США.

Слайд 10

На фото гейзер Біхайв (Beehive Geyser). Гейзер вивергається протягом 5ти хвилин, струмінь води викидається на висоту близько 60 метрів.

Слайд 11

гейзер Замок. Castle Geyser вивергається кожні 10-12 годин, викидаючи в небо окріп протягом 20 хвилин, на висоту близько 27 метрів.

Слайд 12

Гейзер Великий Фонтан (Great Fountain Geyser)

Слайд 13

Так як парк знаходиться в горах, на його території є помітні кліматичні відмінності. Рекордно висока температура (37 ° C) спостерігалася в 1936 році, рекордно низька (-54 ° C) в 1933 році. Влітку (з червня по початок вересня) максимальна денна температура коливається зазвичай між 20 і 25 градусами, а вночі високо в горах може опускатися нижче нуля. Влітку часто трапляються грози. Навесні і влітку денна температура зазвичай коливається між 0 і 20 градусами, нічна - між -5 і -20. Зими холодні, з середніми температурами нижче -5 ° C.

Слайд 14

Рівень опадів сильно варіює по всій території парку. Найменше - 380 мм на рік - випадає близько Мамонтових гарячих джерел, найбільше - 2000 мм на рік - на північному заході парку. Сніг може випасти в будь-який час року. Дуже рідко трапляються торнадо. Найбільш сильний ураган зафіксовано 21 липня 1987 року, швидкість вітру становила від 93 до 116 м / сек. Після торнадо залишилася смуга руйнування шириною близько 3 км і завдовжки 38 км, в якій були повалені дерева в сосновому лісі.

Слайд 15

У парку водяться майже 60 видів ссавців, у тому числі рідкісні: вовк, рись і ведмідь грізлі. Серед великих ссавців зустрічаються також американський бізон, чорний ведмідь (барибал), олень вапіті, лось, чорнохвостий олень, сніжна коза, вилоріг, толсторог і пума.

Слайд 16

По території національного парку проходить гірський хребет, що робить його ландшафти особливо мальовничими. Високий гірський масив перетинають кілька річок, які спадають з його плечей численними водоспадами висотою до ста метрів. На величезній території парку знаходяться озера, річки, каньйони і печери. Озеро Йеллоустоун, одне з найбільших високогірних озер в Північній Америці, розташоване в центрі Єлловстонській кальдери, найбільшого супервулкана на континенті.

Слайд 17

У Єллоустонському парку, розташованому на міжгірському плато, оточеному вершинами Скелястих гір, можна побачити як дихає земля, почути гул піднімаються до поверхні і вириваються з земної тверді потоків гарячих вод. Можна відчути, як разом з пінними струменями гейзерів вивільняються потужні енергетичні потоки, що переповнюють долини, і усвідомити велич природи і її Творця. Побувавши тут, ви отримаєте величезну естетичну насолоду і прекрасний емоційний заряд. Краса парку напевно перевершить всі ваші очікування.

Слайд 18

Слайд 19

Слайд 20

Слайд 21

Слайд 22

Слайд 23

Слайд 24

Слайд 25

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура