X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Архітектура собору святого Петра в Римі

Завантажити презентацію

Архітектура собору святого Петра в Римі

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Архітектура собору і площі святого Петра в Римі

Слайд 2

У стоп'ятдесятилітній історії спорудження цього ансамблю відображено дві стилістичні епохи — стиль Відродження і бароко, що запанував в Італії в XVII ст. У цій найбільшій церковній споруді світу було розв'язано кардинальні питання, які мали велике значення для дальшого розвитку світової архітектури. У 1452 р. архітектор Бернардо Росселіно почав складати проект спорудження нової церкви, але на цьому тоді й закінчилось.

Слайд 3

На початку XVI ст., коли зміцніла папська влада і папа Юлій мав намір зробити Рим столицею світу, знову з'явилася ідея будівництва головного собору католицької релігії. Проект собору належить Браманте, він же — головний будівничий. З 1506 р. розпочалося будівництво собору. На відміну від традиційної базилікальної форми культової споруди Браманте проектує величезну центричну споруду. "Відходить від істини той, хто відступає від ідеї центричного плану", — говорив Браманте. Це — суто ренесансна ідея, що суперечила церковним традиціям. Споруда була композицією великих і малих об'ємів, які групувалися навколо центрального хрещатого в плані простору, перекритого величезним напівсферичним куполом.

Слайд 4

Ступінчаста композиція і співвідношення її великих і малих частин повинні були надавати собору особливої величі. Після смерті Браманте в 1514 р. собор будують Рафаель, Перуцці та Сангало, причому па вимогу церковної влади план зрештою набирає базилікального характеру. У 1546 р. будівництво собору було доручено сімдесятидворічному Мікеланджело Буонарроті. Великий митець працював над ним останні 17 років свого життя. Він рішуче повернув споруду до центричного типу, хоча вніс, порівняно з ідеєю Браманте, чимало свого.

Слайд 5

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура