X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Українське мистецтво доби національно-культурного відродження(кінець XVIII-початок XX ст)

Завантажити презентацію

Українське мистецтво доби національно-культурного відродження(кінець XVIII-початок XX ст)

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Світ Галактик. Проблеми космології

Слайд 2

Галактики - це великі зоряні системи, в яких зірки пов'язані один з одним силами гравітації. Існують галактики, що включають трильйони зірок.

Слайд 3

Наша Галактика – Молочний Шлях або Чумацький Шлях, також досить велика. Її маса дорівнює приблизно 200 х 109 мас Сонця.

Слайд 4

Типи Галактик S - Спіральна ( Spiral ) C - Компактна ( Compact ) E - Еліптична ( Ellipticals ) I - Неправильна ( Irregular ) D - Карликова ( Dwarf ) L - Лінзоподібна ( S0 ) P - Спеціальна ( Peculiar ) B - З перемичкою ( Barred ) R - Кільцева ( Ring ) M - multiple

Слайд 5

За зміщенням спектральних ліній зрозуміло, що галактики рухаються.  За ефекту Доплера можна оцінити швидкість обертання галактики. Це дозволяє визначити масу галактики.

Слайд 6

У двадцятих роках XX века американський астроном Едвін Хаббл, спостерігаючи за цефеїд в туманності Андромеди, прийшов до висновку, що вона - позагалактичне об'єкт, і довів існування галактик

Слайд 7

Спіральні галактики Спіральні галактики можуть бути мальовничі об'єкти у Всесвіті і, на відміну від еліптичних галактик, являють собою приклад динамічності форми. Наша Галактика належить до проміжного типу спіральних галактик Sb.

Слайд 8

Характер руху різних частин галактики різний. Гало і балдж найповільніше рухаються ніж центральна її частина.

Слайд 9

Еліптичні галактики  Еліптичні галактики виглядають жовтими на відміну від інших галактик, в яких пил відбиває світло молодих зірок блакитного відтінку. Пояснюється це досить просто: через припинення утворення нових зірок блакитного світла від молодих зірок не виходить. А значить спектр кольору визначають вже не молоді червоні гіганти, а інші зірки. Із знайдених найменша і найбільша галактики є еліптичними. Як правило зірка в еліптичної галактиці має вік понад 10 000 000 000 років.

Слайд 10

Великі Магелланові Хмари Найяскравішими на небі галактиками є Магелланові Хмари. Їх добре видно в Південній півкулі неозброєним оком як дві туманних хмари, подібно до Чумацького Шляху. Світло від Великої Магелланової Хмари йде до нас 170 тисяч років, від Малої - 200 тисяч років.

Слайд 11

Неправильна галактика  Мала Магелланова Хмара

Слайд 12

У XX столітті великі телескопи виявили, що 5-10% від загального числа галактик мають дуже дивний, спотворений вигляд, так що їх важко класифікувати за Хабблом.  

Слайд 13

Взаємодіюча галактика Колесо Іноді у таких галактик є гало або перемичка. А іноді мають величезні хвости у сотні світлових років. Для них характерні : змінність, висока потужність, компактне джерело випромінювання.

Слайд 14

Радіогалактика Центавр А (NGC 5128) вважається результатом злиття спіральної галактики з еліптичною. Саме тому в цій галактиці так багато пилу.

Слайд 15

Сейфертовська галактика Персей А

Слайд 16

Дякую за увагу!!!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура