X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
ВПЛИВ ЗМІНИ НОРМАТИВНО-ПРАВОВОЇ БАЗИ НА ДІЯЛЬНІСТЬ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ

Завантажити презентацію

ВПЛИВ ЗМІНИ НОРМАТИВНО-ПРАВОВОЇ БАЗИ НА ДІЯЛЬНІСТЬ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

ВПЛИВ ЗМІНИ НОРМАТИВНО-ПРАВОВОЇ БАЗИ НА ДІЯЛЬНІСТЬ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ Доповідач: Антощишина Наталя Іванівна

Слайд 2

Плакат 1 Питання що виносяться на розгляд: Вплив зміни нормативно- правової бази на діяльність неакціонерних форм суб’єктів підприємницької діяльності: Приватний підприємець; Приватне підприємство; Товариство з обмеженою відповідальністю; Товариство з додатковою відповідальністю; Повні товариства; Командитні товариства. 2. Вплив зміни нормативно- правової бази на діяльність акціонерних форм суб’єктів підприємницької діяльності: Відкрите акціонерне товариство; Закрите акціонерне товариство.

Слайд 3

Плакат 2 Юридичні вимоги до приватних підприємців: реєстрація в місцевих (районних) органах державної адміністрації; отримання ліцензії на ведення діяльності у випадках коли цього вимагає діюче законодавство; реєстрація в органах податкової адміністрації, пенсійних фондах, державних статистичних управліннях; подання поточної звітності (декларації про доходи) про стан діяльності з метою утримання податків; дотримання діючого законодавства та інструктивних актів, що регулюють дану діяльність.

Слайд 4

Плакат 3 Приватний підприємець не може займатися : - торгівлею лікеро-горільчаних виробів; - ігорним бізнесом; - обміном іноземної валюти; - виробництвом, імпортом, експортом і оптовою торгівлею підакцизними товарами; - торгівля ГСМ.

Слайд 5

Плакат 4 Для реєстрації СПД необхідно подати наступні документи: реєстраційну картку, яка одночасно є заявою; 2 фотографії; паспортні дані; довідку про присвоєння ідентифікаційного коду; документ, що підтверджує сплату мито про реєстрацію. Інформація про державну реєстрацію фізичних осіб - підприємців є відкритою. Якщо особа розпочала підприємницьку діяльність без державної реєстрації, уклавши відповідні договори, вона не має права оспорювати ці договори на тій підставі, що вона не є підприємцем.

Слайд 6

Плакат 5 Юридичні вимоги до приватного підприємства: наявність юридичної адреси; наявність статуту; реєстрація в фондах: пенсійному, соціального страхування, зайнятості та інших; вимоги до юридичної особи; всі вимоги, які пред’являються до приватного підприємця.

Слайд 7

Плакат 6 Товариство з обмеженою відповідальністю – це товариство, що засновується одним (до 2010 р.- двома) і більше особами з метою ведення спільної підприємницької діяльності при умові створення юридичної особи. Якщо ТОВ створюється одноосібно, то на одну фізичну особу може бути зареєстровано одне товариство.

Слайд 8

Плакат 7 Розмір мінімального статутного фонду для товариства з обмеженою відповідальністю він дорівнює 1 мінімальній заробітній платі. (до 2010 р. - 100 мінімальних заробітніх плат) (ст.88 від 15.12.2009р., набрала чинності з січня 2010р.)

Слайд 9

Плакат 8 Мінімальна З/П встановлюється на один квартал. На 2011 р. визначено такі розміри мінімальної заробітної плати: 941грн.- 1 кв. 960 грн.- 2 кв. 985 грн.- 3 кв. 1004 грн.- 4 кв.

Слайд 10

Плакат 9 Для реєстрації товариства з обмеженою відповідальністю необхідні наступні документи: Установчий (засновницький) договір; Статут; Реєстраційна картка в трьох примірниках, яка водночас є заявою про державну реєстрацію; Документ, що підтверджує сплату реєстраційного збору; Документальне підтвердження юридичної адреси; Довідка із банку про внесення 50 % (було 30%) статутного фонду на тимчасовому розрахунковому рахунку. Протокол зборів засновників про наміри сумісної підприємницької діяльності із створенням юридичної особи з 2010 р. до подачі документів є необовязковим

Слайд 11

Плакат 10 З метою переведення тимчасового рахунку в банку на постійний, в банк необхідно подати наступні документи: копію свідоцтва про державну реєстрацію; копію установчих документів нотаріально засвідчених; копію свідоцтва платника податків; копію документа про реєстрацію в органах Пенсійного фонду. Банк зобов’язаний задовольнити прохання заявника та в триденний термін повідомити про це податкову інспекцію.

Слайд 12

Плакат 11 Командитне товариство – це товариство, засноване двома ( до 2010 р.- одним) чи більше учасниками, що несуть відповідальність за зобов’язання товариства всім своїм майном, та одним, або більше вкладниками, відповідальність яких обмежується вкладом у майно товариства.

Слайд 13

Плакат 12 Розмір статутного фонду ( з 1993р.) для акціонерних форм суб’єктів підприємницької діяльності складає 1250 мінімальних заробітних плат.

Слайд 14

Плакат 13 Для створення акціонерного товариства засновники повинні: Зробити повідомлення про наміри створити акціонерне товариство; Здійснити підписку на акції; Провести установчі збори; Провести державну реєстрацію.

Слайд 15

Дякую за увагу ! Доповідь завершено З запитаннями звертатися sovsempisemnet@ukr.net

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка