X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
ОСОБЛИВОСТІ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ ЧЕХІЇ"

Завантажити презентацію

ОСОБЛИВОСТІ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ ЧЕХІЇ"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Презентація на тему: “ОСОБЛИВОСТІ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ ЧЕХІЇ"

Слайд 2

План Загальна характеристика розвитку економіки Чехії. Промисловість. Сільське господарство. Зовнішня торгівля. Інвестиції. Банківська система. Податкова система.

Слайд 3

Загальна характеристика розвитку економіки Чехії.

Слайд 4

Слайд 5

Столиця Чехії - Прага Чехія – індустріально-аграрна країна, яка має обмежену паливно-енергетичну і мінерально-сировинну базу. Найбільш значні запаси вугілля. Починаючи з середини ХIХ століття, Чехія стала однією з найбільш економічно розвинених країн Європи.

Слайд 6

Провідні галузі промисловості: паливно-енергетична, чорна металургія, машинобудівна, вугільна, хімічна, легка і харчова промисловість.

Слайд 7

залізничний, автомобільний, річковий, повітряний. Транспорт:

Слайд 8

Після "оксамитової революції" 1989 року у країні відбулися широкомасштабні економічні реформи, в основі яких лежала: ваучерна приватизація підприємств, залучення іноземних інвесторів, лібералізація цін та зовнішньої торгівлі, девальвація чеської крони.

Слайд 9

Слайд 10

Економіка Чехії базується на принципах відкритого вільного ринку.

Слайд 11

За оцінками спеціалістів легальна державна система, що приваблює іноземних інвесторів надійними гарантіями цілісності їх вкладень, розвинена інфраструктура, кваліфікована і дешева (за європейськими мірками) робоча сила а також низка інших критеріїв створюють передумови швидкого розвитку економіки Чехії.

Слайд 12

Промисловість.

Слайд 13

Промисловість є найрозвиненішим і найважливішим сектором економіки Чехії. Вона становить 40 відсотків національного прибутку. На початку 1999 року після проведення програми приватизації приватний сектор промисловості перевищив 80 відсотків.

Слайд 14

Стабільно працюють підприємства:

Слайд 15

Провідна роль в економіці Чехії належить обробній промисловості та машинобудуванні. Зокрема, виробництву автомобілів, сільськогосподарських машин, верстатів і т. д.

Слайд 16

Металообробка, електротехнічна, хімічна, текстильна і швейна промисловість досить розвинені в Чехії. Чеська промисловість оснащена сучасним обладнанням і кваліфікованою робочою силою.

Слайд 17

Сільське господарство.

Слайд 18

Сьогодні Чехія вважається найбагатшою в Центральній Європі, найбільш промислово розвиненою країною з найменшою долею сільського господарства у валовому внутрішньому продукті.

Слайд 19

Традиційно розвинене: молочне і м'ясне тваринництво, рослинництво, рибальство, виноробство, пивоварна галузь.

Слайд 20

Сільське господарство Чехії має достатньо високий рівень автоматизації та механізації, повністю забезпечує основні потреби країни в продукції землеробства і тваринництва а також експорт в країни ЄС , Словаччину та СНД.

Слайд 21

Зовнішня торгівля.

Слайд 22

Головну частину експорту складають: будівельні матеріали, ліс та металовироби, транспортне, медичне обладнання, вироби текстильної промисловості, меблі, швейні вироби та взуття.

Слайд 23

В основному експортними партнерами Чехії є країни Європейського Союзу (63%, з них 43% належить Германії).

Слайд 24

Поліпшення структури експорту виявилося перш за все у збільшенні частки машинотехнічної продукції, з'явився також принципово новий напрямок - експорт ліцензій і будівництво на їх основі промислових об'єктів за кордоном.

Слайд 25

Одна з головних статей прибутку чеського бюджету - туризм.

Слайд 26

Імпортується: насамперед нафта, природний газ, напівфабрикати для чеської промисловості.

Слайд 27

Інвестиції.

Слайд 28

Залучення інвестицій - складова частина економічної політики країни.

Слайд 29

Інвестори, котрі вкладають більше 10 млн. доларів, звільняються від податків на 10 років, отримують гранти за кожне новостворене робоче місце, мають право неоподатковуваного ввезення обладнання.

Слайд 30

Окремі пільги передбачені також для компаній, що планують довгострокові інвестиції. Залучення іноземних інвестицій у чеські підприємства зазвичай пов'язане не лише із забезпеченням фінансових вкладень у нове обладнання, машини, будівлі і т.д., але й у нові технології і маркетингові "ноу-хау".

Слайд 31

Все це сприяє швидкому і якісному процесу реструктуризації підприємств. В результаті на території республіки працює майже 150 тисяч іноземних компаній. Найбільше інвестицій спрямовано в галузі: транспорту і зв'язку, виробництва транспортного обладнання, будівництва.

Слайд 32

Завдяки масивному притоку інвестицій зміцнилася чеська крона.

Слайд 33

Банківська система.

Слайд 34

Чеський народний банк (ЧНБ) не залежить від вказівок уряду. Цей фактор позитивно вплинув на підвищення ефективності усієї монетарної політики в країні.

Слайд 35

Відкрити рахунок в банку фізична особа може при будь-якій формі перебування в країні. Для цього достатньо лише пред'явити закордонний паспорт і зробити мінімальний внесок. Рахунки можна відкривати як у чеських кронах, так і у світовій валюті.

Слайд 36

Вклади в чеських кронах у всіх банківських установах згідно Закону мають державну гарантію на суми до 400 тисяч крон на одну особу в одному банку, і у випадку закриття банку держава бере на себе зобов'язання відшкодувати вкладникам суму. Вклади в іноземній валюті такої гарантії не мають.

Слайд 37

Податкова система.

Слайд 38

Діючим законодавством країни визначено, що податкова система контролює: 1. створення рівних умов конкуренції, 2. підтримку суспільно корисної підприємницької активності, а також переслідує мету наближення податкової системи Чеської республіки до податкової системи країн Європейської спільноти.  

Слайд 39

Ще однією особливістю податкової системи Чехії є її стабільність. Спеціалісти стверджують, що на сьогодні у Чехії діє розвинена ринкова економіка і країна має гарні передумови витримати конкурентний тиск в ЄС.

Слайд 40

Виконала Студентка 26 групи ФМЕ Овчар Ілона Романівна

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка