X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
«Організація Чорноморського Економічного Співробітництва»

Завантажити презентацію

«Організація Чорноморського Економічного Співробітництва»

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Презентація на тему: «Організація Чорноморського Економічного Співробітництва»

Слайд 2

Основні відомості Організація чорноморського економічного співробітництва (англ. Organization of Black Sea Economic Cooperation – BSEC) — субрегіональне об'єднання 12 країн Чорноморського регіону (Азербайджан, Албанія, Болгарія, Вірменія, Греція, Грузія, Молдова, Росія, Румунія, Сербія, Туреччина, а також Україна). Україна була головою організації, але з 1 січня 2011 року головою стала Румунія.

Слайд 3

З 1992 до 1998 називалася просто «Чорноморське Економічне Співробітництво» — ЧЕС, причому ця абревіатура так і закріпилася в засобах масової інформації і офіційних документах. Штаб-квартира організації розташована в Стамбулі.

Слайд 4

Мета створення ОЧЕС Організація була створена з метою тісного економічного співробітництва країн-учасниць, вільного пересування товарів, капіталів, послуг і робочої сили і інтеграція економік цих країн в світову економічну систему.

Слайд 5

Відповідно до Статуту держави-члени співпрацюють на таких напрямках: торгівля та економічний розвиток, банківська справа i фінанси, зв'язок; енергетика, транспорт, сільське господарство i агропромисловiсть, охорона здоров'я i фармацевтика, охорона навколишнього середовища, туризм, наука i технології, співробітництво у сфері культури, співробітництво між митними органами, гуманітарні контакти, боротьба з організованою злочинністю тощо.

Слайд 6

Організаційна структура Умовно виділяються чотири компоненти організаційної структури ОЧЕС: урядовий (самміти і сесії Поради міністрів закордонних справ); підприємницький (Ділова рада ЧЕС — орган координації підприємницьких ініціатив); фінансовий (Чорноморський банк торгівлі і розвитку); академічний (формується єдина регіональна академічна мережа держав Чорноморського басейну, яку передбачається інтегрувати з аналогічними європейськими мережами).

Слайд 7

ОЧЕС — це організація, яка представляє виконавчу гілку влади країн-учасниць. У ОЧЕС є рада вищих посадових осіб, періодично збираються президенти, прем'єр-міністри і міністри закордонних справ, є виконавчий орган в Стамбулі. Першочергове завдання ОЧЕС — розвиток економічного співробітництва в регіоні Чорного моря, просування різних спільних інтеграційних проектів від глобальних, починаючи з регіональної «зони вільної торгівлі» до дрібніших — таких як транспортний коридор, так зване кільце довкола Чорного моря, а також різні енергетичні проекти: «блакитний потік», транспортування нафти, електроенергетика.

Слайд 8

Ухвалення будь-якого стратегічного рішення Радою вищих посадових осіб, що стосується транспорту, торгівлі, енергетики, передбачає зміну законодавства. Створення зони вільної торгівлі передбачає вільне переміщення не лише товарів і послуг, але і капіталів і робочої сили, що передбачає необхідність гармонізації законів в кожній країні-учасниці ОЧЕС. Для цього існує Парламентська Асамблея ЧЕС (ПАЧЕС).

Слайд 9

Органи ОЧЕС Головним постійним органом ОЧЕС, що приймає рішення, є Рада мiнiстрiв закордонних справ. Засідання Ради проводяться, як правило двічі на рік. Рада вирішує всі питання щодо функціонування ОЧЕС, розглядає результати діяльності допоміжних органів i приймає вiдповiднi резолюції, рішення та рекомендації. У період між засіданнями Ради координацію діяльності в рамках ОЧЕС здійснює Діючий голова – міністр закордонних справ головуючої в ОЧЕС країни.

Слайд 10

Комітет старших посадових осіб (КСПО) ОЧЕС репрезентує міністрів закордонних справ країн-членів і діє від їх імені. Зокрема, КСПО розглядає діяльність допоміжних органів, виконання рішень і рекомендацій Ради, готує пропозиції щодо прийняття Радою нових рішень та вносить для затвердження Радою проект бюджету ОЧЕС.

Слайд 11

Допоміжними органи ОЧЕС є робочі групи, які проводять регулярні засідання для обговорення конкретних напрямків галузевого співробітництва. В рамках Організації функціонують робочі групи з таких питань: сільського господарства, банків та фінансів, боротьби зі злочинністю, інформаційних та телекомунікаційних технологій, співробітництва у надзвичайних ситуаціях, енергетики, захисту навколишнього середовища, обміну статистичними даними, охорони здоров'я i фармацевтики, науки i технологій, малого та середнього бізнесу, туризму, торгівлі та економічного розвитку, транспорту, освіти. Можуть створюватися тимчасові робочі групи експертів з конкретних питань.

Слайд 12

Виконавчим органом Організації є Постійний Міжнародний Секретаріат ОЧЕС у м. Стамбул. Секретаріат функціонує під загальним керівництвом Діючого голови ОЧЕС. Безпосереднє керівництво здійснюється Генеральним секретарем ПМС ОЧЕС. Діє механізм ''Трійка'', який скликається за пропозицією Діючого голови з метою обміну думками щодо поточної роботи, напрямків майбутньої діяльності ОЧЕС та її відносин з іншими міжнародними організаціями та установами.

Слайд 13

Значимість Туреччина і Україна надають особливе значення ОЧЕС як організації, яка підвищує їх статус в переговорах про майбутній можливий вступ до ЄС. Росія не ставить перед собою такі цілі, проте, як і інші учасники, зацікавлена в забезпеченні своєї участі в проектах, які стосуються розвитку спільного ринку енергоносіїв, транспортної інфраструктури, прикордонної співпраці і т. д.

Слайд 14

Населення країн, що входять до ОЧЕС складає більше 330 млн. чол. Регіон багатий на ресурс, має потужну виробничу базу, кваліфіковану робочу силу. Статус спостерігачів мають Франція, Німеччина, Австрія, Єгипет, Ізраїль, Італія, Польща, Словаччина, Туніс, а також такі міжнародні організації, як Конференція енергетичної хартії, Чорноморський клуб. ОЧЕС співробітничає з Євросоюзом, організаціями Балтійського регіону.

Слайд 15

Спостерігачі Основними спостерігачами є: Австрія Білорусь Єгипет Ізраїль Італія Німеччина Польща Словаччина США Туніс Франція Хорватія Чехія Кандидати на членство: Кіпр Чорногорія

Слайд 16

Виконав: Студент 341 групи «Міжнародна економіка” Базарський Олексій

Слайд 17

Дякую за увагу

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Економіка