X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Ергономіка в структурі перетворювальної діяльності"

Завантажити презентацію

"Ергономіка в структурі перетворювальної діяльності"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Ергономіка в структурі перетворювальної діяльності Підготували: Віктор Студеняк та Ернест Гук created by UBE

Слайд 2

Ergonomics??? What is it??? Ергономіка (від гр. ergon — робота, nomos — закон) — наукова дисципліна, що комплексно вивчає проблеми взаємодії людини й техніки в конкретних умовах трудової діяльності з метою оптимізації знарядь, умов й організації праці. Ергономіка вивчає рухи людського тіла під час роботи, витрати енергії та продуктивність конкретної праці людини.

Слайд 3

Етапи становлення ергономіки

Слайд 4

До кінця XX ст. виділилися три головних напрямки всередині і ергономіки

Слайд 5

У 2010 р. Міжнародною асоціацією ергономіки (ІЕА) було прийнято більш широке визначення ергономіки

Слайд 6

Залежно від цілей і завдань, розв’язуваних ергономікою, розрізняють такі розділи ергономіки:

Слайд 7

Ергономічні вимоги до знарядь праці Ергономічні вимоги висуваються до тих елементів знаряддя праці, що сполучені з людиною при виконанні нею трудових дій у процесі експлуатації, монтажу, ремонту, регулювання, транспортування й зберігання. Виробнича обстановка — це взаємозалежний комплекс факто рів і елементів середовища, що оточують людину в процесі праці та впливають на її здоров’я, величину енергетичних витрат у цілому й на виконання конкретних дій, працездатність і продуктивність, самопочуття та емоційний стан.

Слайд 8

Елементи виробничої обстановки розподіляються на три групи:

Слайд 9

Групи вимог до знарядь праці:

Слайд 10

Ергономічні властивості Ергономічні властивості — це здатність товарів створювати відчуття зручності, комфортності, найбільш повного задоволення потреб відповідно до антропометричних і психологічних характе ристик споживача. Зручність користування виробом зумовлюється його відповідністю комплексу ергономічних вимог: до робочої пози, зон досяжності, розмірів, умов взаємодії меблів і людини, характе ру впливу середовища на використання виробу й самого виробу на середовище й ефективність діяльності людини. Дотримання ергономічних вимог до знарядь праці спричиняє більш ефективне використання робочого часу, зростання продуктивності праці, створює приємний настрій під час роботи, сприяє досягненню поставлених цілей.

Слайд 11

Приклади ергомічних рішень:

Слайд 12

Thanks for your attention ☕ ☕ ☕

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка