X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Мило

Завантажити презентацію

Мило

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Продукти харчування Підготувала учениця 9 класу Гарбарук Наталія

Слайд 2

основа всіх клітин, вони є будівельним матеріалом тваринних організмів та організму людини, беруть участь в обміні речовин, у формуванні імунітету, в утворенні деяких сполук, що виконують в організмі складні функції. М’язи, гемоглобін крові, волосся, шкіра, ферменти мають білкову природу. Білки - носії життя

Слайд 3

Рослини синтезують амінокислоти з речовин, якими живляться. Тварин і людину природа не наділила такою здатністю. Для нормального функціонування вони повинні постійно поповнювати запас амінокислот переважно за рахунок білкової їжі в готовому вигляді. Тому білки є незамінною частиною їжі.

Слайд 4

Біологічна цінність білків обумовлюється їх амінокислотним складом. Із відомих нині 20 амінокислот 8 – незамінні. Вони не синтезуються в організмі і тому повинні обов’язково надходити з їжею.

Слайд 5

є справжнім шедевром природи, прикладом співдружності органічної та неорганічної хімії. Курячі яйця Одне яйце середнього розміру містить: 6 г білка, 6 г жирів, вітаміни А. В, Д, Е, К; Неорганічні компоненти: цезій фосфор, кальцій, сірку, залізо.

Слайд 6

В своєму складі має понад сто компонентів, основні з яких: вода, білки (казеїн, сироваточні білки), лактоза, мінеральні речовини (в тому числі і мікроелементи), гормони, вітаміни, ферменти, антитіла. Такі компоненти як казеїн і лактоза не зустрічаються в інших продуктах харчування. Молоко

Слайд 7

СМЕТАНА, СИР, ВЕРШКОВЕ МАСЛО, ЙОГУРТ

Слайд 8

Тверді сири

Слайд 9

Білки - 13-23 %, жири - 0,1-33 %, мінеральні речовини - 1-2 %, вітаміни А,D,Е, В1, В12, РР,С, вуглеводи. Хімічний склад риби не є постійним, він змінюється залежно від виду, віку, місця і пори вилову. Хімічний склад і харчова цінність риби

Слайд 10

Всього в м'язовій тканині риби 85 % повноцінних білків. Вони майже повністю (97%) засвоюються організмом людини. Тому риба є джерелом білкового харчування.

Слайд 11

М*ясо належить до найважливіших продуктів харчування, як джерело повноцінних білків, жирів, мінеральних речовин і деяких вітамінів. За допомогою м'яса і м'ясних продуктів світові потреби в білку тваринного походження задовольняються приблизно на 27,4%.

Слайд 12

Вироби з м'яса

Слайд 13

харчовий продукт, одержаний від переробки круп'яного зерна, в якому сконцентровані добре засвоювані поживні речовини. Крупи Споживні властивості крупів залежать від їх хімічного складу,засвоюваності окремих речовин (вуглеводів, білків, жирів) та енергетичної цінності. Крупи займають важливе місце в харчуванні жителів України.

Слайд 14

ГРЕЧКА, РИС, ПШОНО, МАННА КРУПА, ВІВСЯНА КРУПА

Слайд 15

Бобові

Слайд 16

Овочі

Слайд 17

Борщ – джерело різноманітних денатурованих рослинних і тваринних білків

Слайд 18

https://phczt.org.ua/korysni-produkty-i-zdorove-harchuvannya-yak-pravylno-harchuvatysya-pid-chas-karantynu Джерела інформації

Слайд 19

Дякую за увагу

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Біологія