X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Моя майбутня професія"

Завантажити презентацію

"Моя майбутня професія"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Моя майбутня професія - фінансист

Слайд 2

Загальна характеристика професії Минуло багато часу, коли у людини з'явилася потреба поліпшувати своє життя і вести господарство, використовуючи цифри і розрахунки, визначати свої грошові кошти – доходи і витрати, тобто розпоряджатися фінансами. В сучасному світі спеціаліста у сфері фінансової науки і практики називають фінансистом. Фінансист у перекладі з французької – людина, досвідчена у фінансах, тобто в грошових коштах.

Слайд 3

Особливості роботи Здійснює фінансовий і банківський контроль за обігом грошових коштів, забезпеченням фінансової стабільності підприємства.

Слайд 4

Аналізує стан фінансової і господарської діяльності підприємства.

Слайд 5

Бере участь у розробці інвестиційних програм, визначенні напрямів витрачання коштів, забезпеченні поточного фінансування. 

Слайд 6

Здійснює взаємодію з різними структурами фінансового ринку по всіляких аспектах фінансової, кредитної і податкової діяльності. 

Слайд 7

Місцем професійної діяльності фінансиста можуть бути державні органи федерального, територіального і муніципального рівня; банки, біржі, фінансові компанії, інвестиційні фонди, економічні і фінансові служби підприємств і організацій.

Слайд 8

 Основні професійні напрями і цілі 1. Фінансово-кредитна: (кредит – позика, надання грошей або товарів в борг, на умовах повернення).  2. Податково-бюджетна: (податок – вид платежу, що стягується державою з підприємств, організацій і населення; бюджет – кошторис доходів і витрат)

Слайд 9

3. Інвестиційна: (капіталовкладення, спрямовані на підтримку і розширення капіталу). 4. Страхова: (система економічних стосунків, при яких за рахунок внесків підприємств і населення створюються страхові фонди, призначені для відшкодування збитків від стихійного лиха, а так само надання допомоги громадянам або їхнім сім'ям). 

Слайд 10

6. Зовнішньо-економічна:  економіка і організація виробництва (робота в умовах постійної змінної економічної кон'юнктури).

Слайд 11

Таким чином, в обов'язки фінансиста входить:  надавати висновки з аналізу фінансових документів,  проводити операції з нерухомістю і цінними паперами,  складати фінансові кошториси і звіти,  займатися біржовими операціями, оподаткуванням

Слайд 12

Працюючи як на державному, так і приватному підприємстві, фінансист несе матеріальну – за збереження грошей і коштовних паперів і моральну відповідальність – за дотримання законності.  Робочий день фінансиста досить напружений, що потребує посидючості.

Слайд 13

Вимоги професії до індивідуально-особистих особливостей фахівця: аналітичний склад розуму;  емоційно-вольова стійкість;  уважність, акуратність;  посидючість; нервово-психічна стійкість; рахунково-аналітичні здібності; висока працездатність; хороша оперативна і довготривала пам'ять.

Слайд 14

Медичні протипокази Робота фінансиста не рекомендується людям із захворюваннями:  нервової системи (нервово-психічні розлади); зорової системи; сердечно-судинної системи (гіпертонія).

Слайд 15

Дякую за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка