X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Кам'яне вугілля"

Завантажити презентацію

"Кам'яне вугілля"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Кам’яне вугілля

Слайд 2

Поняття про кам’яне вугілля Перше згадування про нього пов’язують з Аристотелем. Кам'яне вугілля — тверда горюча корисна копалина, один з видів вугілля викопного, проміжний між бурим вугіллям і антрацитом.

Слайд 3

Склад До складу кам’яного вугілля входять: Вільний вуглець; Органічні речовини, що містять Карбон, Гідроген, Оксиген, Сульфур, Нітроген; Неорганічні речовини(шлак, після спалювання вугілля).

Слайд 4

Фізичні властивості Щільна порода чорного, іноді сіро-чорного кольору. Блискуче, напівблискуче, напівматове, матове Блиск смоляний або металічний. В органічній речовині кам'яного вугілля міститься 75-92 % вуглецю, 2,5-5,7 % водню, 1,5-15 % кисню. Містить 2-48 % летких речовин.

Слайд 5

Хімічні властивості Воно не реагує зі слабими лугами ні в звичайних умовах, ні під тиском. Вугілля, нагріте до високих температур без доступу повітря, розкладається з утворенням рідких і газоподібних продуктів (в основному вуглеводнів), які називаються леткими речовинами. Твердий продукт, що виникає в результаті термічного розкладу вугілля, називається коксовим залишком. Вміст і склад летких речовин залежать від термічної дії (температури і тривалості нагріву).

Слайд 6

Продукти коксування кам’яного вугіля Коксовий газ Кам’яне вугілля Амоніакова вода Кокс Кам’яно-вугільний дьоготь Коксування

Слайд 7

Кокс Використовується головним чином як відновник і паливо у металургійній промисловості. Крупний кокс (клас +25 мм) використовують також в кольоровій металургії при виплавці міді, свинцю, нікелю, в хімічній промисловості як відновник для отримання сульфіду натрію, цинкових білил, вуглекислого газу, сухого льоду, для випалювання вапняку.

Слайд 8

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка