X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Технологія приготування страв. Традиції українського народу

Завантажити презентацію

Технологія приготування страв. Традиції українського народу

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Технологія приготування страв. Традиції українського народу.

Слайд 2

Слайд 3

Слайд 4

Слайд 5

Слайд 6

Страви із борошна. Млинці. Сервірування святкового столу.

Слайд 7

МАСЛЯНА

Слайд 8

Останній тиждень перед Великим постом – це Масляна (Масниця, Сирна неділя, Колодка, Колодій). Масляна символізує проводи зими та зустріч із весною.

Слайд 9

Свято Масляної тривало цілий тиждень.

Слайд 10

Понеділок - день “Зустрічі”. Усіх гостей вітають млинцями та оладками. А ще в цей день роблять опудало Марени, по домівках ходять ряджені та напрошуються на гостини.

Слайд 11

Вівторок – “Загравання”. Цього дня народ розважається. Катається на ковзанах та на льодових гірках. Хлопцям дозволялося загравати до дівчат.

Слайд 12

Середа – “Ласуня”. Найсмачніший день масляничного тижня. У всіх родинах до столу подають вареники із сиром, млинці, оладки, різні пиріжки.

Слайд 13

Четвер – “Розгул”. Приносить із собою цілу торбу розваг, веселощів та змагань.

Слайд 14

П’ятниця – “Тещини вечори”. Цього дня за традицією молоде подружжя відвідує усіх, хто був у них на весіллі. А найголовнішою подією є відвідини тещі зятем. Для цього вона готує урочисту вечерю.

Слайд 15

Субота – “Невістчині посиденьки”. Цього дня молода невістка запрошує до себе на гостину усіх рідних та близьких. Частує їх святковим обідом.

Слайд 16

Останній день Масляної – “Прощена неділя”. У цей день прийнято просити пробачення у своїх рідних, сусідів та знайомих.

Слайд 17

Яка ж Масниця без млинців? Приготування млинців.

Слайд 18

Майстер – клас від дівчаток 8-Б класу.

Слайд 19

Млинці класичні. Вам знадобиться: 1 літр молока 1 кг борошна сухі активні дріжджі 4 яйця 3 ст. ложки олії 2 ст. цукру 1.5 ч. ложки солі

Слайд 20

Спосіб приготування: Просійте борошно через сито в трилітрову каструлю.

Слайд 21

Змішайте борошно з сухими дріжджами.

Слайд 22

Покладіть цукор, сіль, яйця і олію. Добре перемішайте. Помалу додайте в борошно тепле молоко, ретельно розмішуючи до гладкості.

Слайд 23

Накрийте кришкою і поставте в тепле місце. Коли тісто підніметься по самі вінця каструлі, починайте пекти млинці.

Слайд 24

Найкращі сковороди для млинців – невеликі, чавунні, з товстим дном. Приготуйте миску, в яку ви складатимете млинці, поставте її поблизу на каструлю з гарячою водою, щоб млинці не охололи. Зручно змащувати сковороду сирою картоплею. Виріжте з сирої очищеної картоплі прямокутник і наколіть його на виделку.

Слайд 25

Поставте сковороду на вогонь і змастіть олією, використовуючи підготовлену картоплю.

Слайд 26

Наливайте ополоником тісто, нахиляючи сковороду, щоб тісто рівномірно розтеклося. Смажте млинці з обох сторін до рум’яного кольору.

Слайд 27

Їдять млинці – хто з чим любить: з ікрою із сметаною

Слайд 28

з медом з полуницею

Слайд 29

роблять з млинців мішечки, наповнюючи їх різними начинками: сиром, м’ясом, рибою, грибами.

Слайд 30

Смачні млинці і наступного дня – підігріті або запечені.

Слайд 31

Сервірування святкового столу.

Слайд 32

Всім смачного! Всіх з весною!

Слайд 33

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Різне