Технологія приготування страв. Традиції українського народу
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Останній тиждень перед Великим постом – це Масляна (Масниця, Сирна неділя, Колодка, Колодій). Масляна символізує проводи зими та зустріч із весною.
Понеділок - день “Зустрічі”. Усіх гостей вітають млинцями та оладками. А ще в цей день роблять опудало Марени, по домівках ходять ряджені та напрошуються на гостини.
Вівторок – “Загравання”. Цього дня народ розважається. Катається на ковзанах та на льодових гірках. Хлопцям дозволялося загравати до дівчат.
Середа – “Ласуня”. Найсмачніший день масляничного тижня. У всіх родинах до столу подають вареники із сиром, млинці, оладки, різні пиріжки.
П’ятниця – “Тещини вечори”. Цього дня за традицією молоде подружжя відвідує усіх, хто був у них на весіллі. А найголовнішою подією є відвідини тещі зятем. Для цього вона готує урочисту вечерю.
Субота – “Невістчині посиденьки”. Цього дня молода невістка запрошує до себе на гостину усіх рідних та близьких. Частує їх святковим обідом.
Останній день Масляної – “Прощена неділя”. У цей день прийнято просити пробачення у своїх рідних, сусідів та знайомих.
Млинці класичні. Вам знадобиться: 1 літр молока 1 кг борошна сухі активні дріжджі 4 яйця 3 ст. ложки олії 2 ст. цукру 1.5 ч. ложки солі
Покладіть цукор, сіль, яйця і олію. Добре перемішайте. Помалу додайте в борошно тепле молоко, ретельно розмішуючи до гладкості.
Накрийте кришкою і поставте в тепле місце. Коли тісто підніметься по самі вінця каструлі, починайте пекти млинці.
Найкращі сковороди для млинців – невеликі, чавунні, з товстим дном. Приготуйте миску, в яку ви складатимете млинці, поставте її поблизу на каструлю з гарячою водою, щоб млинці не охололи. Зручно змащувати сковороду сирою картоплею. Виріжте з сирої очищеної картоплі прямокутник і наколіть його на виделку.
Наливайте ополоником тісто, нахиляючи сковороду, щоб тісто рівномірно розтеклося. Смажте млинці з обох сторін до рум’яного кольору.
Схожі презентації
Категорії