Технологія вторинного виноробства.
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Вторинне виноробство полягає в обробці отриманих в ході первинного виноробства виноматеріалів з метою отримання товарних вин різноманітних типів
Основною операцією, що здійснюється в рамках вторинного виноробства є витримка вин .В унікальних винних галереях загальною площею 5,5 га на глибині 10-30м. розміщені цеха витримки вин.
Витримка вин в дубовій тарі - основа класичної технології виноробства. В дубових бутах відбувається визрівання вина. Напій контактує з дубом і в нього переходять дубільні речовини, поліфеноли та інші компоненти необхідні для виготовлення марочного вина.
Вино дихає крізь пори дуба поступово випаровуючись на 1-2% на рік. Цю кількість вина називають «частка Ангела». Тому здійснюють долив.
Після витримки в дубових бочках, вина кращих років врожаю закладають на подальшу витримку в пляшки, щоб через 3 роки отримати колекційне вино, яке поповнить енотеку Інкерманського заводу. Під час пляшкової витримки продовжуються процеси , що змінюють букет і смак вина.
На стелях підвалів заводу обов’язково є пліснява, яка говорить про оптимальні умови для проведення процесу визрівання
В цеху розливу відбувається фільтрування вина через фільтр-картон для освітлення та безпосередньо розлив вина.
Завдяки класичній технології виробництва, збереження традицій кримського виноробства, унікальному сполученню клімату і грунту, а також любові до своєї справи майстрів –виноробів, споживачі можуть насолоджуватись винами INKERMAN.
Схожі презентації
Категорії