Технологія приготування напоїв та коктейлів
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Навчальна МЕТА : Вивчити хімічний склад, харчову цінність, класифікацію виноградних вин, особливості технології їх виробництва, зберігання, реалізації та використання їх при приготуванні коктейлів
МЕТА розвитку: Розвиваємо пам`ять, мислення , мовлення, формуємо уміння працювати в малих групах
Виховна МЕТА Виховуємо такі особисті якості як доброзичливість, вимогливість, чесність, правдивість, культуру спілкування, повагу до праці та до обраної професії.
МОЗКОВИЙ ШТУРМ Кажіть усе, що спаде вам на думку. Не обговорюйте і не критикуйте висловлювання інших. Можна повторювати ідеї, запропоновані будь-ким іншим. Розширення запропонованої ідеї заохочується.
Натуральні виноградні вина Виробляють методом спиртового зброджування свіжого або зав'яленого винограду з мезгою або без неї.
Хімічний склад Виноградні вина містять 9 —20 % спирту, цукор, органічні кислоти, дубильні, мінеральні, ароматичні, барвні речовини, вітаміни С, РР і групи В.
Класифікація виноградних вин 1. За складом сировини 2. За ступенем насиченості вуглекислотою 3. Залежно від якості і строків витримки 4. За забарвленням 5. Залежно від технології приготування
Зберігання вина 1.Зберігати виноградні вина рекомендується при горизонтальному (лежачому) положенні пляшки. 2.Вина повинні зберігатися у вентильованих приміщеннях, які , не мають стороннього запаху, при температурі: спеціальні - від 5 до 20 ° С, натуральні сухі - від 5 до 16 °С, напівсухі і напівсолодкі – від -2 до + 8 ° С.
Цікаві факти про вино Найбільша бочка для вина – знаменита Гейдельберзька бочка. Вона зроблена з високоякісного дуба відомим німецьким майстром М. Вернером для витримки вина, яке поставлялося до двору високопоставлених вельмож. Її місткість – 212 422 літра.
Найбільша пляшка вина в світі має висоту 1,8 метра і вагу 585 кг. Її наповнили п’ять австралійських виноробів вином з винограду сорту Шираз. Продукт назвали «П’ять чеснот». Велику пляшку закупорили пробкою з пня дерева, оціненою в 3,5 тисячі доларів. Якщо заповнювати цей бутель вином зі звичайної тари, то буде потрібно 387 пляшок вина.
Правила роботи в малих групах Спікер, голова (керівник групи) Під час роботи групи він: зачитує завдання групі; організовує порядок виконання; пропонує учасникам групи висловитися по черзі; заохочує групу до роботи; підбиває підсумки роботи; визначає доповідача. Секретар. Під час роботи групи він: веде записи результатів роботи групи; записи веде коротко й розбірливо; як член групи повинен бути готовий висловити думки групи при підбитті підсумків чи допомогти доповідачеві. Посередник Під час роботи групи він: стежить за часом; заохочує групу до роботи. Доповідач: чітко висловлює думку групи; доповідає про результати роботи групи.
Схожі презентації
Категорії