Cтан та перспективи розвитку аграрного сектору України в умовах його реформування
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
До виступу В.І. Дробота на першому cемінарі за проектом ТАСIS TVINNIG “Співпраця державних установ з громадськими організаціями в процесі формування та реалізації аграрної політики в Україні” Cтан та перспективи розвитку аграрного сектору України в умовах його реформування
Чисельність підприємств харчової і переробної промисловості всіх форм власності 22 тис. Державної форми власності 0,2 тис.
Площа сільськогосподарських угідь за категоріями землевласників і землекористувачів на 1.11.2004
Землекористування і обсяги виробництва сільськогосподарської продукції за категоріями господарств України
Зміна обсягів виробництва валової продукції сільського господарства протягом 1999-2004 років (у % до попереднього року)
Темпи приросту (зниження) обсягів виробництва промислової продукції харчової промисловості та перероблення сільськогосподарських продуктів
Рівень рентабельності в сільськогосподарських підприємствах, % 1990р. 1995р. 1998р. 1999р. 2000р. 2001р. 2002р. 2003р 2004р. поперед. Рівень рентабельності вся діяльність 37,3 10,6 -28,3 -22,1 9,0 5,0 -1,9 -0,03 10,8 в тому числі: рослинництво 98,3 55,5 -3,3 8,0 30,8 35,8 22,3 41,7 25 з нього: зерно 275,1 85,6 1,9 12,0 64,8 43,3 19,3 45,8 21 цукрові буряки 29,5 31,2 -12,0 -14,8 6,1 1,5 -8,6 6,2 -2 соняшник 236,5 170,9 22,0 54,5 52,2 68,7 77,9 64,3 95 тваринництво 22,2 -16,5 -49,9 -46,6 -33,8 -6,6 -19,8 -18,8 -5 з нього: м’ясо ВРХ 20,6 -19,8 -59,3 -57,9 -42,3 -21,4 -40,5 -44,3 м’ясо свиней 20,7 -16,7 -47,4 -51,0 -44,3 -7,2 -16,9 -33,0 - м’ясо птиці 17,0 -18,4 -43,4 -45,5 -33,2 -1,7 -1,1 11,0 15 молоко незбиране 32,5 -23,6 -47,0 -36,7 -5,5 -0,8 -13,8 9,9 15 яйця 27,3 36,5 -1,3 -0,7 -0,7 25,1 14,6 18,5 8 вовна -2,4 -61,3 -88,8 -87,3 -75,8 -69,6 -78,9 -75,4 -70
Рентабельність сільськогосподарських підприємств за організаційно-правовими формами, що звітуються перед Держкомстатом України
Рівень рентабельності операційної діяльності харчової промисловості та перероблення сільськогосподарських продуктів
Споживання основних продуктів харчування по Україні (на одну особу кг за рік) Раціональні норми харчуван ня Мінімальні норми харчування Фактичне споживання, роки у % до раціональних норм 1990 2000 2001 2002 2003 2004 1990 2004 М’ясо і м’ясопродукти 83 52 68 32,8 31,1 32,6 34,5 39 81,9 47 Молоко і молокопродукти 380 341 373 199,1 205,2 225,3 226,4 230 98,2 60,5 Яйця шт. 290 231 272 166 180 209 214 220 93,8 75,9 Риба і рибопродукти 20 12 18 8,4 11 11,9 12 12 90,0 60,0 Хліб і хлібопродукти 101 94 141 124,9 129,6 131,2 124,5 124 139,6 122,8 Картопля 124 96 131 135,4 139,5 132,8 138 140 105,6 112,9 Овочі та баштанні продовольчі культури 161 105 103 101,7 104,8 108 113,6 115 64,0 71,4 Плоди, ягоди та виноград 90 68 47 29,3 26,4 28,5 33 35 52,2 38,9 Цукор 38 32 50 36,8 39,5 36,1 36,4 36,5 131,6 96,1 Олія 13 8 12 9,4 10 10,7 11,3 12 92,3 92,3
Частка окремих галузей економіки України у валовій доданій вартості та інвестиціях в 1990 -2002 роках, %
Схожі презентації
Категорії