X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
харчування людини

Завантажити презентацію

харчування людини

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

«Здоров’я значно більше залежить від наших звичок та харчування, ніж від майстерності лікаря» Д.Леббок

Слайд 3

РОЗПОРЯДОК ХАРЧУВАННЯ ПІДЛІТКА СНІДАНОК 7.30-8.00 ДРУГИЙ СНІДАНОК 11.00-11.30 (У ШКОЛІ) ОБІД 14.00-15.00 ПІДВЕЧЕРОК 17.00-17.30 ВЕЧЕРЯ 19.30-20.00 (ЗА 2 ГОД ДО СНУ)

Слайд 4

ПЕРШИЙ СНІДАНОК - 25% ДРУГИЙ СНІДАНОК - 10% ОБІД - 40% ПІДВЕЧІРОК - 10% ВЕЧЕРЯ - 15%

Слайд 5

Назва продукту харчування Маса, г Хліб 150 М'ясо 100 Борошно 35 Птиця 30 Крупи, бобові й макаронні вироби 75 Риба 110 Картопля 400 Ковбасні вироби 25 Овочі 470 Молоко, кисломолочні продукти 500 Фрукти свіжі 250 Сир 70 Сухофрукти 15 Сметана 10 Цукор 70 Сир твердий 12 Кондитерські вироби 25 Вершкове масло 50 Рослинні жири 18

Слайд 6

ДЕННИЙ РАЦІОН ПІДЛІТКА У СПІВВІДНОШЕННЯХ БІЛКІВ, ЖИРІВ, ВУГЛЕВОДІВ 1 : 1 : 4 ПРИ ФІЗИЧНИХ НАВАНТАЖЕННЯХ 1 : 1 : 6

Слайд 7

ВІД ЛАТИНСЬКОГО СЛОВА “ТЕПЛО” – ОДИНИЦЯ ВИМІРЮВАННЯ КІЛЬКОСТІ ЕНЕРГІЇ

Слайд 8

ЗА 1 ХВИЛИНУ ПІДЛІТОК ВИТРАЧАЄ ПІД ЧАС: ХОДЬБИ СХОДАМИ ВГОРУ 14 ККАЛ ПЛАВАННЯ 8-10 ККАЛ ВІДПОВІДІ У КЛАСІ 2-3 ККАЛ БІГУ 10 ККАЛ

Слайд 9

ПРОТЯГОМ ЖИТТЯ ЛЮДИНА СПОЖИВАЄ: 52 Т ВОДИ 10 Т ВУГЛЕВОДІВ 2,5 Т БІЛКІВ 200-300 КГ МІНЕРАЛЬНИХ СОЛЕЙ

Слайд 10

ДОБОВА ПОТРЕБА ЛЮДИНИ В ЙОДІ СКЛАДАЄ 0,2 МГ ЗА 70 РОКІВ ЖИТТЯ ЛЮДИНА СПОЖИВАЄ ЛИШЕ 5 Г ЙОДУ

Слайд 11

СКЛАДОВІ ЇЖІ

Слайд 12

1 Їсти надмірно 2 Харчуватися помірно і різноманітно 3 Полюбляти занадто жирну їжу 4 Помірно вживати м'ясо, молоко, сир, яйця 5 Неправильно добирає їжу 6 Вибирати свіжі овочі та фрукти 7 Вживати їжу багату на білки 8 Використовувати йодовану сіль 9 Їсти нерегулярно, дуже швидко і великими порціями 10 Вживати мано овочів і фруктів 11 Харчуватися з урахуванням вікових потреб,фізичного та розумового навантаження 12 Погано обізнані з питаннями оздоровчого харчування 13 їсти забагато солодощів 14 Вживати їжу, багату на клітковину 15 Харчуватися без урахування рухової активності та віку 16 Вживати солодощі лише зрідка 17 Віддавати перевагу хлібу грубого помолу, вживати горіхи, боби 18 Пити багато солодких напоїв 19 Неправильно готувати їжу

Слайд 13

Для здоров'я і для вроди Білки, жири чи вуглеводи? Що треба споживати більше? Розкажіть про це скоріше.

Слайд 14

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Основи Безпеки Життєдіяльності (ОБЖ)