харчування людини
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
«Здоров’я значно більше залежить від наших звичок та харчування, ніж від майстерності лікаря» Д.Леббок
РОЗПОРЯДОК ХАРЧУВАННЯ ПІДЛІТКА СНІДАНОК 7.30-8.00 ДРУГИЙ СНІДАНОК 11.00-11.30 (У ШКОЛІ) ОБІД 14.00-15.00 ПІДВЕЧЕРОК 17.00-17.30 ВЕЧЕРЯ 19.30-20.00 (ЗА 2 ГОД ДО СНУ)
Назва продукту харчування Маса, г Хліб 150 М'ясо 100 Борошно 35 Птиця 30 Крупи, бобові й макаронні вироби 75 Риба 110 Картопля 400 Ковбасні вироби 25 Овочі 470 Молоко, кисломолочні продукти 500 Фрукти свіжі 250 Сир 70 Сухофрукти 15 Сметана 10 Цукор 70 Сир твердий 12 Кондитерські вироби 25 Вершкове масло 50 Рослинні жири 18
ДЕННИЙ РАЦІОН ПІДЛІТКА У СПІВВІДНОШЕННЯХ БІЛКІВ, ЖИРІВ, ВУГЛЕВОДІВ 1 : 1 : 4 ПРИ ФІЗИЧНИХ НАВАНТАЖЕННЯХ 1 : 1 : 6
ЗА 1 ХВИЛИНУ ПІДЛІТОК ВИТРАЧАЄ ПІД ЧАС: ХОДЬБИ СХОДАМИ ВГОРУ 14 ККАЛ ПЛАВАННЯ 8-10 ККАЛ ВІДПОВІДІ У КЛАСІ 2-3 ККАЛ БІГУ 10 ККАЛ
ПРОТЯГОМ ЖИТТЯ ЛЮДИНА СПОЖИВАЄ: 52 Т ВОДИ 10 Т ВУГЛЕВОДІВ 2,5 Т БІЛКІВ 200-300 КГ МІНЕРАЛЬНИХ СОЛЕЙ
ДОБОВА ПОТРЕБА ЛЮДИНИ В ЙОДІ СКЛАДАЄ 0,2 МГ ЗА 70 РОКІВ ЖИТТЯ ЛЮДИНА СПОЖИВАЄ ЛИШЕ 5 Г ЙОДУ
1 Їсти надмірно 2 Харчуватися помірно і різноманітно 3 Полюбляти занадто жирну їжу 4 Помірно вживати м'ясо, молоко, сир, яйця 5 Неправильно добирає їжу 6 Вибирати свіжі овочі та фрукти 7 Вживати їжу багату на білки 8 Використовувати йодовану сіль 9 Їсти нерегулярно, дуже швидко і великими порціями 10 Вживати мано овочів і фруктів 11 Харчуватися з урахуванням вікових потреб,фізичного та розумового навантаження 12 Погано обізнані з питаннями оздоровчого харчування 13 їсти забагато солодощів 14 Вживати їжу, багату на клітковину 15 Харчуватися без урахування рухової активності та віку 16 Вживати солодощі лише зрідка 17 Віддавати перевагу хлібу грубого помолу, вживати горіхи, боби 18 Пити багато солодких напоїв 19 Неправильно готувати їжу
Для здоров'я і для вроди Білки, жири чи вуглеводи? Що треба споживати більше? Розкажіть про це скоріше.
Схожі презентації
Категорії