X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Київська міська галерея мистецтв «Лавра»

Завантажити презентацію

Київська міська галерея мистецтв «Лавра»

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Київська міська галерея мистецтв «Лавра»

Слайд 2

Головна муніціпальна галерея міста Києва Знаходиться за адресою: вул. Лаврська, 1, у історичній будівлі провіантського магазину Київської фортеці. Відкрита у 1996 році.

Слайд 3

Київська міська галерея мистецтв «Лавра» — один із чільних культурно-мистецьких осередків столиці України. Виставковий простір — 650 м². Окрім власне виставкових проектів, тут відбуваються прем'єрні покази вистав провідних українських театральних режисерів, фестивалі сучасного мистецтва, кінопокази, презентації сучасного мистецтва, концерти зірок світового та українського музичного авангарду, покази мод, освітні заходи.

Слайд 4

Територія галереї складається з зовнішнього та внутрішнього просторів

Слайд 5

Історична довідка Приміщення галереї споруджене у 1843 — 1844 роках за проектом військового інженера Гредякіна як провіантський магазин Києво-Печерської фортеці. Нова цегляна споруда замінила тимчасові дерев'яні будівлі (провіантські сараї та будинок вахтера). Магазин входив до складу Київської фортеці. На генеральному плані частини Києво-Печерської цитаделі 1843 року є обриси одного із фасадів будівлі та її розрізи. Спершу будівля була одноповерховою, витягнутою та «Г»-подібною у плані, перекритою склепіннями, які спиралися на два ряди колон. Колони проходили вздовж всієї спроруди, розділеної стінами на чотири частини. Дах будівлі був двоскатним, з трапецієвидним фронтоном та профільним карнизом. Вікна-бійниці, втоплені в арочні напівциркульні ніші, розташовувалися по периметру фасаду на однаковій відстані одне від одного. Споруда мала два входи з південно-східного боку. За довгі роки існування архітектура споруди зазнала значних змін — втратила перекриття, фасади набули спрощених форм. До західного кута у 19 століття прибудовано двоповерхову споруду з підвалом господарського призначення. Загальна площа обох будівель — 4500 м².

Слайд 6

Події

Слайд 7

Слайд 8

Слайд 9

Слайд 10

Слайд 11

Дякую за увагу! Підготувала студентка IVкурсу групи МС-30 Вишневська Ольга

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура