X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Історія мистецтва та театру як його уособлення

Завантажити презентацію

Історія мистецтва та театру як його уособлення

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

ТЕАТР СТАРОДАВНЬОЇ ГРЕЦІЇ

Слайд 2

Теа тр (від грец. θέατρον — місце видовища) — вид сценічного мистецтва, що відображає життя в сценічній дії, яку виконують актори перед глядачами, а також установа, що здійснює сценічні вистави певним колективом артистів і приміщення, будинок, у якому відбуваються вистави

Слайд 3

Історія Давньогрецького театру охоплює майже тисячоліття (VI ст. до н.е. — V-VI ст. н.е.). Він виник із сільських святкувань на честь бога Діоніса— Діонісій. 

Слайд 4

Кожен поліс мав свій театр. Який будувався у підніжжя схилу під відкритим небом

Слайд 5

В першому ряду сиділи почесні гості: жреці Діоніса, стратеги, олімпіоники

Слайд 6

Слайд 7

Слайд 8

Слайд 9

Діо ніс — один з найпопулярніших богів давньої Греції,бог рослинності, родючості, вологи, покровитель виноградарства й виноробства.

Слайд 10

Слово трагедія походить від двох грецьких слів: трагос – козел і оді – пісня, тобто пісня козлів, оскільки супутниками Діоніса були сатири

Слайд 11

Слово комос позначало хід натовпу ряджених, що обсипали один одного жартами і насмішками на сільському святі на честь Діоніса. Отже, слово комедія позначає пісню комоса.

Слайд 12

Ґрунтом Давньогрецького мистецтва вважають міфологію. В ході розвитку грецької трагедії до її сюжетів, окрім міфів про Діоніса, ввійшли розповіді про долі героїв старовини – Едіпа, Агамемнона, Геракла і Фесея, і інших. Таким чином, грецька драматургія запозичила свої сюжети з міфології. Це пояснюється характером грецької міфології – її глибокої художньої виразності.

Слайд 13

Слайд 14

Маски прийшли в грецький театр внаслідок відвічного зв’язку останнього з культом Діоніса. Жрець, що зображав божество, завжди виступав у масці. Проте в театрі класичного періоду маски вже не мали культового значення. 

Слайд 15

Слайд 16

Слайд 17

Давньогрецькі драматурги

Слайд 18

Есхіл (525-456 рр. до н.е.) В трагедії до Есхіла було ще дуже мало дії. Есхіл, автор героїко-патріотичних, піднімаючих великі історичні і релігійно-філософські теми творів, ввів 2-го актора, відкривши цим можливість більш глибокої розробки трагічного конфлікту і посилення дієвої сторони театрального уявлення.

Слайд 19

Найвідомішим твором Есхіла що дійшли до нашого часу є «Прометей прикутий»

Слайд 20

Софо кл  давньогрецький трагік, драматург, один із трьох найвизначніших трагічних поетів класичної Греції, який займає за часом життя і характером творчості місце між Есхілом та Еврипідом.

Слайд 21

До нас дійшло сім трагедій Софокла, з яких за змістом три належать фіванського циклу: «Едіп», «Едіп в Колоні» та «Антігона»; одна до циклу про Геракла — «Деяніра», і три до троянського: «Еант», найбільш рання з трагедій Софокла, «Електра» і «Філоктет».

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура