X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Виготовлення крохмалю

Завантажити презентацію

Виготовлення крохмалю

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Міні-проект “Виготовлення крохмалю”

Слайд 2

Крохмаль Крохмаль - харчовий продукт, білий під мікроскопом зернистий порошок, нерозчинний в холодній воді, в гарячій воді набухає, утворює колоїдний розчин (крохмальний клейстер). Крохмаль не має смаку. Крохмаль є кінцевим продуктом асиміляції вуглецю рослинами, їх резервною поживною речовиною. Крохмаль відкладається в цибулинах, бульбах, плодах, ягодах, а також в листі та стеблах.

Слайд 3

Крохмаль в нашому житті Найбільшим споживачем крохмалів є паперова промисловість, яка одержує більше 60% всього крохмалю, що виробляється. Ще 15% використовує харчова промисловість і стільки ж - всі інші, разом узяті, споживачі. Крохмаль і глюкозу використовуються в харчовій промисловості: Безпосередньо як клейстеризований крохмаль, кисіль і тому подібне. Як загусник, завдяки в'язким властивостям (у супах, дитячому харчуванні, соусах, подливах і так далі). Як наповнювач, що входить до складу твердого вмісту супів, пирогів. Для зв'язування, закріплення маси і запобігання висиханню в процесі приготування ковбаси й м'ясних продуктів. Як стабілізатори, завдяки високій здатності крохмалю утримувати вологу.

Слайд 4

Виготовлення крохмалю Картоплю добре промити, почистити від шкірки. Перетерти картоплю, доливаючи води. Залити 10 літрами води, перемішувати. Процідити через марлю, тверду частину добре вижати. Залишити відстоюватися 10-15 хвилин, до утворення білого осаду та помутніння води, на воді утвориться піна. Обережно злити воду, долити чистої, перемішати, залишити відстоюватися. Після першого злиття води, крохмаль ще брудний.

Слайд 5

Повторити процедуру очищення 3-4 рази. Сирий крохмаль викласти на фольгу та просушити в духовці, за температурою вище 40°C. Змельчити отриманий порошок. Зберігати в сухій, герметичній посудині.

Слайд 6

Дякую за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Хімія