X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Білки

Завантажити презентацію

Білки

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Білки 9 клас. Хімія

Слайд 2

Інтелектуальна розминка: “Так. Ні” 1.Амінокислоти зустрічаються в живих організмах 2.Амінокислоти містять групу -NH2 ; 3.Молекули амінокислот містять три функціональні групи; 4.Хімічна формула амінооцтової кислоти С2Н5NО2; 5.Молекули амінокислот з’єднуються пептидним зв’язком; 6.Амінокислоти є амфотерними сполуками; 7.-СО-NН2- карбоксильний зв'язок; 8.У природі існують родовища амінокислот; 9.Індикатор у розчині амінокислот виявляє нейтральну реакцію; 9.За допомогою пептидного зв’язку з амінокислотних залишків побудовані молекули білків.

Слайд 3

Білки. Опрацювавши тему, ви зможете: 1Характеризувати: Склад білків; Рівні організації білкової молекули – її первинну, вторинну, третинну та четвертинну структури; Фізичні та хімічні властивості білків. 2. Навчитеся: Розпізнавати білки дослідним шляхом; Обґрунтовувати значення та роль білків для живих організмів Аналізувати та встановлювати причинно-наслідкові зв’язки між складом, будовою, властивостями та біологічними функціями і застосуванням білків.

Слайд 4

Рівні організації білкової молекули Первинна структура; Вторинна структура; Третинна структура; Четвертинна структура -со- -NH2- Тривимірна структура гемоглобіну

Слайд 5

Фізичні властивості білків Розчинні ← Розчинність у воді→ Нерозчинні ↓ ↓ Глобулярні білки ← Будова → Фібрилярні білки . Ферменти. ← Наприклад → М’язових тканин. Антитіла. Шкірних покривів. Гормони. Волосся. Альбуміни, що містяться: Рогових покривів. в яєчному жовтку, Вовни. в сироватці крові, Пір’я в молоці, в насінні рослин Тривимірна структура гемоглобіну

Слайд 6

Хімічні властивості Денатурація - Ренатурація

Слайд 7

Чинники, які зумовлюють денатурацію білків Хімічні Концентровані кислоти і луги Сполуки важких металічних елементів Органічні розчинники Отрути рослинного і тваринного походження Сечовина у високих конценраціях Фізичні Високі температури Ультрафіолетове опромінення Рентгенівське й радіоактивне опромінення Механічний вплив, наприклад, вібрація

Слайд 8

Слайд 9

Продукт сирний плавлений без наповнювача. Виробник “Новокаховський завод плавлених сирів” Біуретова проба є негативною, а дія розчину йоду дала позитивний результат. Що б це означало ?

Слайд 10

М'ясо свинина. Ковбаса варена м’ясомістка «Ювілейна», першого сорту. На поверхню ковбаси та м’яса нанесений розчин йоду. Прокоментуйте побачене. Зробіть висновок.

Слайд 11

Натуральний м’ясний бульйон Курячий бульйон з кубиків «Галина Бланка» Про що свідчать результати біуретової реакції. В якому з бульйонів є білок?

Слайд 12

Під впливом високої температури розчинний у воді прозорий білок стає щільним, нерозчинним і непрозорим. Як називається таке явище? Чому білок втратив природну активність

Слайд 13

Домашнє завдання Опрацювати параграф 35, творче завдання 8.-10 стр.237 (одне із завдань).

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Хімія