X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Зміна ролі людини у сучасному виробництві"

Завантажити презентацію

"Зміна ролі людини у сучасному виробництві"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Підготувала: учениця 10 класу Сало Альона

Слайд 2

Вступ Науково-технічний прогрес Висновок

Слайд 3

Уся історія людства тісно пов’язана з поступальним взаємозалежним розвитком науки і техніки, що веде до їх постійного вдосконалення. Це явище називають науково-технічним прогресом.

Слайд 4

Раніше у виробництві використовувалася фізична сила, сила людини. З часом відбувався науково-технічний прогрес і поступово з’явилося машинне виробництво.

Слайд 5

Науково-технічний прогрес означає формування нового технологічного способу виробництва. Він відбувається поступово, але невпинно, адже йдеться про величезні масштаби виробництва. І сьогодні ще поряд з високотехнічним автоматизованим виробництвом існують галузі, де застосовують ручну працю.

Слайд 6

Одне з найважливіших завдань – зменшення частки фізичної ручної праці у виробництві. Це потребує істотних змін в умовах життя і праці людини, вимагає освоєння більш складних професій, що можливо лише для людей з достатнім культурним, освітнім та професійним рівнем.

Слайд 7

Сьогодні у науково-популярній і спеціальній літературі багато уваги приділяється “безлюдним технологіям”, тобто таким автоматизованим, гнучким системам, які нібито повністю усувають людину з виробництва.

Слайд 8

Слайд 9

Проте на практиці, хоч кількість персоналу, який обслуговує таке устаткування, й знижується, роль людини у виробництві не тільки не зменшується, а, навпаки, значно зростає.

Слайд 10

Людина з виконавця виробничих операцій все більше перетворюється у контролера і наладчика складного устаткування, автоматичних систем. Від рівня її освіти, культури, професійної майстерності залежить їх функціонування. Проте роль людини зменшується у сфері фізичної праці.

Слайд 11

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка