"Тваринництво"
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
На українських землях тваринництво відоме вже з неоліту, коли плекали велику рогату худобу, овець, свиней і кіз, зокрема носії трипільської культури; з бронзової доби поширене конярство. Значно було розвинене тваринництво за княжої доби. Від XV століття відомий вивіз волів на Захід, пізніше й до Москви; за Гетьманщини з Лівобережжя експортовано волів і овець; проте весь час тваринництво задовольняло насамперед потреби місцевого населення.
З кінця XVIII століття тваринництво на Південній Україні набирає ринкового характеру: експорт вовни і волів. Але після перетворення степів на орну землю вівчарство зменшилося через брак кормової бази, а волів, які добре надавалися на розорення важкої цілини, замінили коні .
Скотарство М’ясо-сальне Молочне Молочно-м'ясне (Полісся) М’ясо-сальне (Лісостеп) М'ясне (Степ, Південний Крим)
Розвинуте у всіх областях. Розводять гусей, качок, курей, індиків. Найбільша увага приділяється збільшенню поголів'я курей для отримання м'яса і яєць. Створено великі спеціалізовані птахофабрики поблизу великих міст, промислових та рекреаційних центрів.
Дедалі важливішого значення набуває ставкове рибництво. Розводять переважно коропа. Товарне значення має форель, яка зустрічається у гірських річках.
Шовківництво (розведення тутових і дубових шовкопрядів) добре розвинуте в степових і частково в лісостепових областях. Тутовий шовкопряд Дубовий шовкопряд
Кокони з лялечками Виробництво шовку Шовковий топс Метелик дубового шовкопряда Дорослий метелик тутового шовкопряда
У лісостепових і поліських областях поширене кролівництво, яке дає вдвічі більше м'яса, ніж вівчарство.
Розвивається в Україні звірівництво. З хутрових звірів на спеціалізованих фермах і звірогосподарствах розводять сріблясто-чорну лисицю, норку, голубого песця, нутрію.
Переробна галузь тваринництва Харчова промисловість Молокопереробна М'ясна Рибна Вовняна Шкіряна Хутрова Легка промисловість
Схожі презентації
Категорії