X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
ТЕХНОПОЛІСИ СВІТУ

Завантажити презентацію

ТЕХНОПОЛІСИ СВІТУ

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

ТЕХНОПОЛІСИ СВІТУ НАУКОВО-ВИРОБНИЧІ ЦЕНТРИ

Слайд 2

Кремнієва Долина Інша назва - Силіконова Долина (Silicon Valley) – найстаріший технопарк світу. Був створений ще на початку 50-х років у США поблизу м. Сан-Хосе (Каліфорнія) на базі Стенфордського університету.

Слайд 3

Сан- Хосе (Каліфорнія) Назва цього технополісу походить від використання кремнію як напівпровідника при виробництві мікропроцесорів. Латинська назва кремнію – силіціум (Si), звідси і назва “Силіконова Долина”

Слайд 4

У Сан-Хосе розмістились штаб-квартири провідних електронних компаній світу (всього більше 1000) На першому фото – штаб - квартира компанії “Apple” На другому фото – представництво компанії “Google”

Слайд 5

Технополіси у США функціонують майже в кожному штаті. Всього їх близько 30! Використовуючи досвід Силіконової Долини, в усьому світі стали створюватися технополіси -міста передових технологій. На економічній карті США з’явилися технополіси “Золоте промислове коло”, центром якого став Гарвардський університет, Масачусетський технологічний інститут поблизу Бостона (“Шосе 128”) з виробництва міні-комп’ютерів, Річфілд-Парк, Форт-Уерт. З’явились Силіконовий пляж, Силіконовий пояс, Силіконові гори, Тех-Айленд тощо.

Слайд 6

Технополіси Європи. Великобританія. Знаменитий Кембріджський університет. Спеціалізується на оптиці та комп’ютерних технологіях. Единбургський університет Коридор М-4 між Лондоном та Брістолем

Слайд 7

Технополіси Європи. Франція. У Франції функціонує більше 40 технопарків. Найбільший з них Іль-де-Франс поблизу Парижа (на фото – Сорбонна). Спеціалізується на впровадженні новітніх технологій у електроніці, фармакології та товарів підвищеного попиту. Академмістечко “Антиполіс – Софія” поблизу Ніцци (фото внизу). “Техноузбережжя” поблизу Марселя. “Дорога високих технологій” та інші.

Слайд 8

Технополіси Європи. ФРН. Перші технополіси у Німеччині з’явились на початку 80-х років. Всього функціонує їх більше 20. Найбільший з них – “Ізар-Веллі” на базі Мюнхенського університету, до якого входить більше 200 фірм, що спеціалізуються на мікроелектроніці.

Слайд 9

Технополіси Європи. Італія. У Італії найбільшим технополісом є “Новус Ортус” на півдні країни, неподалік від м. Барі. Це інноваційний центр, що спрямований на підйом економічного розвитку півдня країни.

Слайд 10

Найбільші технополіси Азії. Японія Цукуба – особливе “наукове” місто у Японії, розміщене на півдні префектури Ібаракі. Займає площу 284.07 км і з населенням у 215 389 осіб (на 01.06.2010 року).

Слайд 11

Японське наукове містечко Цукуба У Цукубі розмістились НДІ промислових технологій, сільського господарства, космічний центр, Університет тощо.

Слайд 12

Технопарки Росії. Перші наукові центри з’явилися у Росії ще за часів СРСР (Дубно – центр ядерних досліджень, Кольцово – центр хімічних досліджень, Пулково поблизу Санкт-Петербурга). У наші дні функціонують академмістечка Москви, поблизу Москви (м.Зеленоград), Санкт-Петербурга, Новосибірська, Єкатеринграда тощо. Проектується будівництво і російської “Силіконової Долини” - Сколково.

Слайд 13

Технополіси Південно-Східної Азії За прикладом провідних високорозвинутих держав світу, свої технопарки з’явились у Гонконзі, Китаї, Південній Кореї, Тайвані, Таїланді, Малайзії та інших країнах. Характерною рисою технопарків є розробка принципово нового обладнання, його експорт, дрібносерійне та індивідуальне виробництво тощо.

Слайд 14

Технополіси України На превеликий жаль, таких техноцентрів в України поки-що нема, хоча наша держава володіє величезними можливостями щодо цього. Та необхідна довгострокова добре продумана урядова програма, а також солідне фінансове забезпечення. Поки-що науковці консолідуються довкола великих науково-дослідних центрів Києва, Харкова, Дніпропетровська, Одеси, Львова та Донецька і, можливо, в майбутньому наукова слава прийде у до України.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка