X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
спеціальні економ. зони

Завантажити презентацію

спеціальні економ. зони

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Переваги створення і функціонування спеціальних економ зон

Слайд 2

Вільна економічна зона Вільна економічна зона являє собою частину національної території країни, на якій встановлюється спеціальний правовий режим економічної діяльності та порядок застосування законодавства країни.

Слайд 3

Два основних концептуальних підходи щодо створення вільних економічних зон: - територіальний підхід - вільна економічна зона функціонує як конкретно визначена територія, на яку поширюється певний режим; - режимний підхід - введення особливого режиму, який надає певні переваги фірмам, що розташовані в будь-якій місцевості країни, якщо вони відповідають певним критеріям.

Слайд 4

Історія Відлік світової практики створення особливих економічних зон е підстави починати ще з часів фінікійців, коли країни, зацікавлені у розширенні міжнародної торгівлі (а ці зони почали створюватися саме у сфері зовнішніх для країни зв'язків), стали «загороджувати» території, вільні від традиційних податків і мита.

Слайд 5

Класифікація вільних економічних зон Класифікація вільних економічних зон проводиться за певними ознаками : • розташовані у внутрішніх районах країни; • розташовані безпосередньо біля державного кордону; • створені на основі невеликих територій окремих підприємств, транспортних вузлів; • значні за розміром територіальні утворення, адмініетративно-територильні одиниці, які виконують різноманітні функції;

Слайд 6

Зовнішньоторговельні зони Зовнішньоторговельні зони - частина території країни, де товари іноземного походження можуть зберігатись, купуватись та продаватись без сплати мита та митних зборів або з її відстрочкою.

Слайд 7

Комплексні виробничі зони Комплексні виробничі зони – частина території держави, на якій вводиться спеціальний режим економічної діяльності.

Слайд 8

Принципи і модель формування та функціонування ВЕЗ - Будучи невід'ємною частиною території України, ВЕЗ залишається під повною юрисдикцією держави, дією її Конституції і законодавства. - ВЕЗ шляхом ініціювання розробки, прийняття і введення в дію відповідних законодавчих актів і виконавчих рішень, створює найбільш сприятливі і взаємовигідні умови для вільного зовнішнього товарообігу, переливу капіталів, новітніх технологій, науково-технічних розробок і т. д..

Слайд 9

передбачені законодавством пільгові умови податкової, митної, фінансово-кредитної, інвестиційної і цінової політики в межах ВЕЗ мають здійснюватися за рахунок внутрішніх джерел доходів і нагромаджень від розвитку товаровиробництва і товарообігу, підвищення ефективності зовнішньоекономічної діяльності. Одним з найважливіших принципів формування та функціонування ВЕЗ є дотримання всіма підприємствами, фірмами та іншими товаровиробниками вимог екологічної безпеки.

Слайд 10

Переваги На всі об'єкти та суб'єкти економічної діяльності поширюється система державних гарантій захисту інвестицій, передбачена законодавством про інвестиційну діяльність та іноземні інвестиції.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка