"Харчова промисловість України"
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
ЗМІСТ СКЛАД І СПЕЦІАЛІЗАЦІЯ ГАЛУЗІ СПЕЦІАЛІЗОВАНІ МІЖГАЛУЗЕВІ КОМПЛЕКСИ ОСНОВНІ ЦЕНТРИ РОЗМІЩЕННЯ ПІДПРИЄМСТВ ГАЛУЗЕВА СТРУКТУРА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ
СКЛАД І СПЕЦІАЛІЗАЦІЯ ГАЛУЗІ Харчова промисловість спеціалізується на переробці та підготовці до споживання продукції сільського господарства, а також переробляє деякі інші товар. До її складу входять понад 20 галузей, які поділяють на три групи. У промисловості України на харчову промисловість припадає понад 14% обсягу всього промислового виробництва.
СПЕЦІАЛІЗОВАНІ МІЖГАЛУЗЕВІ КОМПЛЕКСИ У харчовій промисловості виокремлюють не тільки галузі, а й потужні спеціалізовані міжгалузеві комплекси, в яких завдяки тісній взаємодії сільського господарства і переробних галузей харчової промисловості виробляють і постачають на ринок різноманітні продукти харчування. Основна роль підприємств харчової промисловості в цих комплексах – випуск кінцевої готової продукції.
ОСНОВНІ ЦЕНТРИ РОЗМІЩЕННЯ ПІДПРИЄМСТВ Цукрова: Павлів, Ходорів, Первомайськ, Губиниха, Орілька. Хлібопекарська: Київ, Кривий Ріг, Миколаїв. Олійно-жирова: Вінниця, Слов’янськ, Пологи. Плодоовочева: Херсон, Джанкой, Ізмаїл, Бар. М’ясна: Прилуки, Тростянець, Новоград-Волинський, Вінниця. Маслосироробна та молочна: Хмельницький, Шостка, Балта. Рибна: Одеса, Севастополь, Керч. Борошномельно-круп’яна: Охтирка, Стрий. Інші галузі: Солотвино, Миколаїв, Дніпродзерджинськ, Харків, Київ, Дніпропетровськ, Донецьк.
Схожі презентації
Категорії