X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Біржа

Завантажити презентацію

Біржа

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Біржа Роботу виконала учениця 11-Ф класу Коваленко Вероніка

Слайд 2

Біржа — організований торгівельний майданчик, на якому відбувається гуртова торгівля товарами або цінними паперами у вигляді стандартизованих біржових угод. 

Слайд 3

Біржі беруть початок від купецьких сходок в італійських містах 13—14 ст., а пізніше в торговельних містах інших країн Західної Європи.

Слайд 4

В світовій торгівлі 17 ст. велику роль відіграла Амстердамська біржа, де сформувались основні типи біржових операцій, відомих в сучасних капіталістичних країнах.

Слайд 5

Біржі України в XIX - на початку XX століть На початку XIX ст. на українських землях в складі Російської імперії головними центрами товарно-грошового обігу були ярмарки. У Європі ще в XVI-XVII ст. на зміну ярмаркам прийшли біржі - організовані та контрольовані державою центри оптової торгівлі.

Слайд 6

У 1796 році в Одесі була створена перша в Україні біржа, яка обслуговувала головним чином іноземних негоціантів і діяла на постійній основі за європейським зразком.

Слайд 7

У 1869 році в Києві була відкрита біржа де відбулися перші торги сільськогосподарською сировиною та продуктами її переробки.

Слайд 8

Впродовж 1873-1893 років обсяги продажів на Київській біржі зросли з 4 524 тис. до 90 890 тис. рублів. Київська біржа стала основним центром оптової торгівлі цукром. На початку ХХ сторіччя через Київську біржу було продано більше половини цукру, виробленого в Україні, і не менше однієї третини цукру Російської імперії.

Слайд 9

Біржі в Україні працювали до початку Першої світової війни. Згодом вони були закриті урядом Російської імперії під приводом боротьби з відпливом капіталу за межі імперії

Слайд 10

Залежно від активів якими торгує біржа, їх поділяють на: 1. Товарна біржа — гуртовий, регулярно чинний ринок, де відбувається торгівля товарами за зразками або стандартами, в яких вказано перелік необхідних ознак (якість, сортність тощо).

Слайд 11

Товарні біржі з розвитком капіталізму стали центром оптової торгівлі, де продаються і купуються масові однорідні товари (бавовна,цукор, кава, зерно, метал, каучук та ін.) за зразками і стандартами.

Слайд 12

Товарні біржі мають такі переваги: контрагенти, добровільно вибирають один одного; ціни формуються під впливом попиту і пропозиції; торги проводяться за єдиними, встановленими біржею, правилами; типова форма контрактів спрощує до мінімуму проведення торгів.

Слайд 13

2. Фо ндова бі ржа — організаційно оформлений, постійно діючий ринок, на якому здійснюється торгівля цінними паперами; 

Слайд 14

3. Валютна біржа — установа, в якій на підставі чинного законодавства здійснюється регулярна й упорядкована торгівля іноземною валютою відповідно до попиту і пропозиції. 

Слайд 15

Основні види операцій, які здійснюють на валютній біржі: укладання угод з членами біржі на купівлю чи продаж іноземної валюти відповідно до ринкового курсу; визначення ринкових курсів іноземних валют; здійснення розрахунків у національній та іноземній валюті відповідно до укладених на біржі угод; проведення операцій центрального банку щодо підтримки ринкового курсу національної валюти;

Слайд 16

4. Ф'ючерсні - біржа, торгівля на якій ведеться ф'ючерсними контрактами - контрактами на поставку біржових товарів або цінних паперів у майбутньому.

Слайд 17

продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку та скрапленого газу, в тому числі для потреб населення; - продажу державного та комунального майна; - продажу активів платника податків, які перебувають у податковій заставі;  - продажу земельних ділянок та прав оренди на них на підставі Ліцензії на проведення земельних торгів;  5. Універсальна — організація та проведення біржових та відкритих торгів (аукціонів) по:

Слайд 18

- продажу земельних ділянок та прав оренди на них на підставі Ліцензії на проведення земельних торгів;  - продажу необробленої деревини; - продажу військового надлишкового та списаного майна; - реалізації конфіскованого та безхазяйного (що перейшло у власність держави) майна; - реалізації майна підприємств-банкрутів на всіх стадіях; -тощо;

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка