Нехай чашечка кави зігріє твій день
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Мета: розглянути походження кави, її використання та властивості; формувати потребу у здоровому способі життя; розвивати навички пошукової діяльності, вміння працювати самостійно та в колективі; виховувати естетичний смак та культуру харчування
Історія кави Згідно одній легенді історія кави починається з шейха Омара. Він був одним із самих шанованих лікарів свого часу. Одночасно шейх Омар проводив дослідницьку роботу, знаходячи нові ліки. Таким чином, в поле його зору потрапили плоди кавового дерева. Так, згідно цій легенді, почалась історія кави. Але спочатку тільки як засобу, що допомагав від головного болю і розладу шлунку. Сьогодні не знайдеться жодної людини, якому б так чи інакше не була відома історія кави. Існують гарні ефіопські легенди присвячені історії кави. Адже Ефіопія вважається відправною точкою історії кави.
Історія кави За іншою легендою, історія кави почалася з пастуха Калдима. Цей пастух дуже любив своїх кіз і завжди уважно слідкував за їхнім здоров'ям та самопочуттям. Одного разу він помітив, що кози, поївши плодів кавового дерева, стають бадьорішими. Пастух Калдим вирішив наслідувати приклад кіз і відчув на собі той же дивний ефект. Він став розповідати усім про своє відкриття, таким чином давши початок історії кави.
кав'ярні швидко стали популярними місцями зустрічей, справжніми осередками культури та науки; їхніми постійними відвідувачами були Вольтер Руссо Бомарше Робеспьєр Наполеон Гюго Дідро та інші особистості, що вершили історію
Досить випити кави, і усе немов би спалахує, а думки тиснуть, як батальйони на полі бою. О. де Бальзак Оноре де Бальзак міг випити до 60 чашок кави на день
Походження слова “кава” в українській мові вживається два ряди слів для позначення цієї рослини, її плодів, напою з них, посуду, місця вживання, ін. від одного арабського кореня: Кафф – гірська область в Ефіопії, яка є батьківщиною кавового дерева
Кавове дерево Coffea arabica кавове дерево — вічнозелений чагарник з довгастим шкірястим листям, 15см завдовжки, що звисає донизу із горизонтально розгалужених гілок; в оптимальних умовах кава цвіте майже цілий рік білими квітами діаметром 2см; кавові деревця не переносять прямих сонячних променів, бо на батьківщині вони ростуть у затінку високих дерев
Хімія кави усередині кавового зернятка міститься більше двох з половиною тисяч хімічних речовин, які зумовлюють її смак та аромат; серед них: вода, кофеїн (0,65-2,7%), жири (12%), білки (13%)
кофеїн головна діюча речовина; алкалоїд — органічна сполука рослинного походження; виявляє збуджуючий ефект на центральну нервову систему (розширює судини головного мозку, стимулює мозкову діяльність)
кава-еспрессо Кавові напої капучино — та ж сама кава-еспрессо, але з молочною або вершковою піною латте — коктейль, який складається з молока, еспрессо і молочної піни
шукайте незвичайне в звичайних речах, цікавтесь, звідки вони з'явилися, і тоді світ засяє новими різноманітними барвами, у ньому буде цікавіше жити
Схожі презентації
Категорії