X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Замок у Дубно

Завантажити презентацію

Замок у Дубно

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Виконала учениця 10-Б класу Дербенська Іванна Замок у Дубно

Слайд 2

Історія побудови Замок в Дубно розташований на одному з мисів річки Іква серед болотистої місцевості. Населений пункт є досить давнім - вперше письмово згадується в 1100 році в Іпатіївському літописі під назвою Дубен.

Слайд 3

Перший замок тут з’явився в 1492 році на місці древнєруського укріплення, а збудував його князь Костянтин Острозький. Оскільки старі укріплення були дерев’яними і, м’яко кажучи, не дуже відповідали оборонним потребам і періодично потерпали від пожеж, то було вирішено повністю перебудувати замок, в результаті чого з’явилась кам’яна твердиня. 

Слайд 4

На початку XVII століття укріплення ще раз перебудувались. Цього разу замок набув ренесансних рис, а реалізував ту затію Януш Острозький. Тоді ж з’явились два бастіони з вежами. Після Острозьких замком почергово володіли Заславські, Сангушки і Любомирські. Саме останні в додаток до надбрамного корпусу (XV ст.) і палацу Остозьких (XVI ст.) збудували ще один палац у XVIІІ столітті.

Слайд 5

В радянські часи тут була військова частина. Саме за часів господарювання військових палаци втратили свою внутрішню красу, а на подвір’ї з’явились сині ялинки, які чомусь користувались особливою популярністю в радянських чиновників. Сьогодні територія замку є державним історико-архітектурним заповідником.

Слайд 6

Легенда В один з прекрасних днів 1577 року в замку готувались до весілля. Заміж виходила племінниця князя Острозького - Беата. Та тут несподівано замок оточили татари. Схоже, що Беата дуже хотіла відсвяткувати весілля, бо власноруч вистрілила з однієї з гармат і влучила прямісінько в ханський намет і вбила хана. Татари сприйняли це як поганий натяк небес і забрались геть, після чого весілля таки відбулось. Ця подія посприяла тому, що одну з замкових веж по сьогодні називають Беаткою.

Слайд 7

Цікавий факт За всю свою історію замок жодного разу не було захоплено, не зважаючи на спроби татар, козаків, росіян і шведів.

Слайд 8

Дякую за увагу!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура