X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Контроль хімічного складу їжі та води"

Завантажити презентацію

"Контроль хімічного складу їжі та води"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Контроль хімічного складу їжі та води Презентація учнів 10-Б класу: Сухенка Евгенія; Кім Регіни; Павлової Крістіни.

Слайд 2

Харчування — одна із основних життєво необхідних умов існування людини. Їжа є джерелом енергії. Харчування впливає на стан здоров'я,працездатність, настрій та тривалість життя людини. 

Слайд 3

Ї жа — все, що споживає людина й інші живі істоти для підтримки життя; харчі. Речовини, що їх організм отримує з навколишнього середовища є для нього будівельним матеріалом і джерелом енергії.

Слайд 4

Складовими елементами їжі є поживні речовини. Хімічний склад більшості харчових продуктів складний і різноманітний. Речовини, які містяться у продуктах, називають харчовими і поділяють на неорганічні (мінеральні речовини, вода) і органічні (вуглеводи, жири, білки та інші)

Слайд 5

Все, окрім кисню, людина отримує для своєї життєдіяльності із їжі. Тому за добу людина має споживати 15-20% жирів, 30-35% білків, 45-50% вуглеводів.

Слайд 6

Харчові добавки У продукти з технологічних міркувань, щоб зберегти і підвищити смак, подовжити термін зберігання, щоб продукти не змінили колір і консистенцію, зовнішній вигляд, — додають речовини — харчові добавки, для яких для використання в Європейському Союзі були введені Е-номери.

Слайд 7

Слайд 8

Харчовими добавками можуть бути природного походження, генетично модифіковані та хімічні.

Слайд 9

Деякі з них можуть бути непезпечними и мати вплив на життєдіяльність організму людини

Слайд 10

Фенол Е230, Е232 використовується при обробці фруктів (апельсини, банани). Потрапляючи в наш організм в малих дозах, провокує рак,а у великих – чиста отрута.

Слайд 11

Слайд 12

Слайд 13

Слайд 14

БАД- спеціальний харчовий продукт, призначений для вживання або введення в межах фізіологічних норм до раціонів харчування чи харчових продуктів з метою надання їм дієтичних, оздоровчих, лікувально-профілактичних властивостей для забезпечення нормальних та відновлення порушених функцій організму людини.

Слайд 15

Види БАДів: Нутрицевтики-есенціальні біологічно активні речовини, які застосовуються для корекції хімічного складу раціону людини. Парафармацевтики-біологічно активні речовини, які володіють певною фармакологічною активністю та застосовуються для підтримки у фізіологічних межах функціональної активності органів та систем, профілактики патологічних станів та допоміжної терапії. Еубіотики(пробіотики)-біологічно активні добавки, які містять живі мікроорганізми та нормалізують мікрофлору кишківника.

Слайд 16

Хімічний склад води Вода - найголовніша складова щоденного меню людини. Вона дуже важлива в обміні речовин, терморегуляції організму, для хорошого травлення, вона виводить солі та інші продукти обміну речовин з організму Використання питної води з порушенням гігієнічних норм щодо її хімічного складу спричиняє розвиток у людини різних захворювання

Слайд 17

Середнє значення добової норми чистої води - 2,5 - 3 літри.

Слайд 18

Вода розчиняє в собі все і зберігає слід всього, з чим стикається. 70 000 речовин зустрічаються у воді в якості домішок. Є й ті, що надзвичайно небезпечні для здоров'я.

Слайд 19

Дякуємо за увагу

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Хімія