X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Українська Повстанська армія

Завантажити презентацію

Українська Повстанська армія

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

УПА була створена 14 жовтня 1942 року за рішенням політичного проводу ОУН для захисту мирного населення України від знущань Німецької окупаційної і Радянської влади . Головнокомандуючим УПА з 1943 р. по 1950р. Був Роман Шухевич (псевдонім Тарас Чупринка). Вона тісно співпрацювала з підпільною організованою мережею ОУН, отримуючи від них необхідну інформацію.

Слайд 3

    УПА це широкомасштабний партизанський рух опору, який був дуже добре організованим, мобільним, скоординованим і являв собою дійсно партизанську армію відмінну від усіх інших, що діяли в Другу Світову Війну. Зброю, боєприпаси, уніформу діставали в бою з нацистами і більшовиками.

Слайд 4

В УПА були люди різних національностей: росіяни, вірмени, грузини, узбеки, азербайджанці, німці, італійці, євреї і татари. Вони переходили в УПА, протестуючи проти політичних режимів Німеччини і Росії, переховуючись від їх спецслужб. Деякі були просто звільнені при депортації з залізничних ешелонів, при ув'язненні з тюрем Гестапо, СС та НКВД. Мирне населення високо цінувало боротьбу УПА і всіляко підтримувало військові підрозділи. Ці люди плекали ідею Української Державності протягом усього життя та передали її наступним поколінням.     

Слайд 5

Головний військовий штаб Управління Генеральні округи УПА-Північ УПА-Захід УПА-Схід Воєнні округи Сотні Курені Загони

Слайд 6

У 1944 відбулася реорганізація УПА.

Слайд 7

УПА боролася за : За Українську Самостійну Соборну Державу . Проти інтернаціоналістичних і фашистсько-націонал-соціалістичних програм та політичних концепцій. За побудову УССД без поміщиків, капіталістів та без більшовицьких комісарів, енкаведистів. В лавах УПА борються українські селяни, робітники та інтелігенти за соціальні права.

Слайд 8

З початку 50-х років за рішенням головного проводу ОУН активні бойові дії згортаються, а організаційна мережа переводиться в глибоке підпілля і основний напрям роботи зосереджується на пропагандивно-інформаційній діяльності. Більша частина найкращих сил ОУН та УПА отримує завдання легалізуватися, щоб в майбутньому підтримати та продовжити національно-визвольну боротьбу. Це завдання було успішно виконано. Ці люди плекали ідею Української Державності протягом усього життя та передали її наступним поколінням. В наслідок чого у 1991 році постає Незалежна Українська Держава.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка