X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Гроші. Їх функції та види.

Завантажити презентацію

Гроші. Їх функції та види.

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Гроші. Їх функції та види.

Слайд 2

«Гроші зачаровують людей. Гроші мучать людей, які в поті чола заробляють їх. Люди вигадують найоригінальніші способи, щоб роздобути їх, і найрізноманітніші способи, щоб їх розтратити… Люди зроблять майже все заради грошей… Гроші зроблять майже все для людей. Гроші – це загадка, яка змінює людей, приваблює і зачаровує…»

Слайд 3

Роль грошей виконували Хутра Кавові зерна Ножі Стріли Зерно Мушлі Свійська худоба

Слайд 4

Вимоги до товара-еквівалента Подільність. Однорідність. Збережуваність. Портативність.

Слайд 5

Золото та срібло Спочатку люди розраховувалися зливками. Близько 500 р. до н. е. перський цар Дарій увів в обіг монети, замінивши ними натуральний обмін.

Слайд 6

Паперові гроші Китай, ХІІ ст. – вперше випущені в обіг. У ХХ ст. паперові гроші остаточно витіснили з обігу золоті. Еволюція грошей не завершилася, і в наш час цей процес триває.

Слайд 7

ГРОШІ Економічна категорія, що позначає специфічний товар, який у певному суспільстві виступає в ролі загального еквівалента Певний запас коштів (активів), що забезпечують здійснення різноманітних економічних угод Товар, що виступає в ролі загального еквівалента, який відображає вартість усіх інших товарів

Слайд 8

Функції грошей засіб обігу – гроші є посередником при обміні товарів та послуг; міра вартості – засіб кількісного виміру та порівняння відносних вартостей товарів на ринку; засіб платежу – засіб відкладених платежів, які повинні здійснитися в майбутньому, при сплаті боргових зобов'язань, величина яких установлюється в грошовій формі; засіб нагромадження – засіб накопичення купівельної спроможності, яка може бути використана на купівлю товарів у майбутньому.

Слайд 9

ВИДИ ГРОШЕЙ Готівкові Реальні (повноцінні) мають власну внутрішню вартість Монети з коштовних металів; Золоті зливки. Грошові знаки (не мають внутрішньої вартості) Банківські білети (банкноти) – гроші, що випускаються в обіг банком і забезпечуються його активами; Казначейські білети – гроші, що випускаються державою від свого імені й забезпечуються державною власністю; Розмінна (білонна) монета. Безготівкові Депозитні Банківські рахунки – вклади, що передані власником грошей банку й використовуються останнім для кредитування інших суб’єктів економіки; «Електронні гроші» - гроші на банківських рахунках, використання яких є можливим із допомогою електронної техніки. Кредитні (без фізичної передачі грошових знаків) Чек – письмове розпорядження власника банківського рахунку перерахувати зазначену суму грошей на користь пред’явника чека; Вексель – письмове грошове зобов’язання боржника щодо сплати зазначеної суми грошей власникові векселя в зазначений час.

Слайд 10

Грошова маса – уся сукупність запасів грошей у всіх їх формах, які перебувають у розпорядженні суб'єктів грошового обігу в певний момент. MV = PQ Рівняння Фішера M – грошова маса в обігу, V – швидкість обігу грошей, P – загальний рівень цін, Q – обсяг товарів і послуг, що реалізуються.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка