X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Гроші, їх функції та види.

Завантажити презентацію

Гроші, їх функції та види.

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Гроші, їх функції та види.

Слайд 2

План уроку: Сутність грошей; Види грошей; Функції грошей.

Слайд 3

Гро ші — особливий товар, що є загальною еквівалентною формою вартості інших товарів.

Слайд 4

Гроші, їх функції та види.

Слайд 5

Розвиток грошей це тривалий еволюційний процес, зумовлений стихійним розвитком товарного виробництва та обміну. Для вияснення суті грошей з нього випливає ряд важливих в цьому відношенні висновків: по-перше, гроші за походження це товар,але не просто товар, а носій певних суспільних відносин, формування яких зумовило виділення із широкого ряду звичайних товарів одного грошового;

Слайд 6

по-друге, як результат тривалого еволюційного розвитку товарного виробництва і ринку гроші самі не можуть бути застиглим, раз і назавжди даним явищем, а повинні постійно розвиватися як по суті, так і за формами існування; по-третє, гроші не можуть бути відмінені чи змінені угодою людей або рішенням держави до тих пір, поки існують адекватні грошам суспільні відносини, так само, як і не можуть бути “введені” там, де таких відносин не існує.

Слайд 7

Гроші, їх функції та види.

Слайд 8

Грошима у сучасному розумінні є монета, паперові гроші, засоби, що замінюють гроші (чеки, векселі, кредитні картки), банківські рахунки, міжнародні гроші.

Слайд 9

Монети

Слайд 10

Паперові гроші Ними є банкноти, або банківські білети. Банкнотом у середні віки називали посвідчення, видане банкіром, про те, що він одержав на зберігання певну кількість золота і зобов'язується повернути його на вимогу власника. До паперових грошей належать також казначейські білети. Їх випуском займається міністерство фінансів для покриття державних витрат. Казначейські білети ніколи не обмінювались на золото.

Слайд 11

Засоби, що замінюють гроші. До замінників грошей належать чеки, векселі, кредитні картки. Чек - наказ власника банківського рахунку перерахувати певну суму на користь пред'явника чека. Вексель - письмове зобов'язання боржника сплатити визначену суму грошей у визначений строк. Кредитна картка - розрахунковий засіб, який найчастіше видається банками своїм клієнтам.

Слайд 12

Чек Кредитна картка Вексель

Слайд 13

Міжнародні гроші - гроші, створені міжнародними організаціями для здійснення розрахунків між країнами. Банківський рахунок— бухгалтерський документ, що ведеться в банку, в якому враховується рух коштів клієнта банку.

Слайд 14

Міра вартості Служить еквівалентом вартості всіх товарів. Засіб обігу Служить посередником при обміні, стимулюють обмін товарів. Засіб утворення скарбів (нагромадження) Виступають як резерв багатства, регулюють грошовий обіг. Засіб платежу Забезпечують погашення боргових зобов’язань. Світові гроші Виступають як: міжнародний засіб платежу; загальний купівельний засіб; сприяють матеріалізації багатства.

Слайд 15

Дякую за увагу!!!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Економіка