X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Відомості про каву

Завантажити презентацію

Відомості про каву

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

Зварити каву з какао в розрахунку 1:1, додати крупицю червоного перцю, за бажання додати вершки. Головне у цьому рецепті - добре какао, яке хорошо розчиняється і не гірчить.

Слайд 3

Принцип приготування еспресо не складний. Гаряча вода температурою 90 (з варіаціями 85-97°) під високим тиском, в ідеалі 9 бар, проходить через шар спресованої меленої кави протягом 25-30 секунд. За цей час пропускається 30 мл води. При цьому в чашку потрапляє насичений смаком і ароматом кавовий напій. Він густіший, ніж звичайна кава.

Слайд 4

Змолоти каву як можна дрібніше. Залити в турку холодною водою з розрахунку 1 ложка кави на одну маленьку чашку, якщо треба, підсолоджувати цукром. На повільному вогні довести до кипіння, але так, щоб пінна шапка не розбилася, зняти з вогню, знову довести до кипіння. Розлити по чашках, подати з холодною водою.

Слайд 5

250 р. свіжозвареної кави з досить обсмажених зерен 3-4 столових ложки шоколадного сиропу 2 столових ложки густого вишневого соку (переважно з темних сортів) 1/4 збиті вершки 1 столова ложка стружки з гіркого шоколаду 2 декілька перезрілі, можна зацукровані, вишні Отже, рецепт зовсім не складний: змішуємо каву, вишневий сік і шоколадний сироп, розливаємо в заздалегідь підігріті чашки (рекомендую використовувати чашки з товстими стінками), посипаємо зверху тертим шоколадом і прикрашаємо вишнею.

Слайд 6

На 4 порції: - міцна гаряча кава еспрессо - 2 чашки гарячий шоколад - 2 чашки збиті підсолоджені вершки - 1 ч. ложка тертої цедри апельсина Змішати гарячий шоколад і каву, розлити суміш чотири подогретях кухлі. Зверху покласти збиті вершки і посипати їх тертою апельсиновою цедрою.

Слайд 7

Для приготування цієї кави потрібно взяти на кожну порцію на одну чайну ложку більше свіжої меленої кави, ніж ви, зазвичай, берете для заварювання. Ще на кожну порцію потрібно щіпка свіжого меленого чорного перцю.І один зубець подрібненого часнику, який помістити в марлевий мішечок.У свіжо-зварену каву всипати перець і вичавити 2-3 краплі часникового соку. Кофе відразу стане набагато запашніше, а запаху часнику не буде чутно взагалі.Ні у якому випадку не додавати цукор.

Слайд 8

Запах кави допомагає мозку впоратися із стресом Одне лише вдихання запаху кави допомагає мозку впоратися з наслідками стресу, викликаним браком сну. Такі результати дослідження, опублікованого в Journal of Agricultural and Food Chemistry. Учені з Південної Кореї, Німеччини і Японії в експериментах на щурах показали, що запах смажених кавових зерен приводить до таких змін в роботі ряду генів і виробництві білків в мозку, які допомагають понизити наслідки стресу із-за позбавлення сну.

Слайд 9

Близько 1 ст. Різдва Христового араби через Ємен привезли кавове дерево і почали його вирощувати на своїх землях. Саме араби почали заварювати кавові зерна у окропі і пити цей напій (за іншими версіями це почали робити турки). З арабських країн і прийшло до нас слово кава, рабською qahwa, буквально «те, що позбавляє сну». Споживання кави швидко поширилось у арабів. Проте евний час воно було забороне: у Мецці в 1511, Каїрі в 1532, але рез величезну популярність напою, заборона була анульована. Близько 1450 р. кава з’явилася у Туреччині, де у Стамбулі Відкрилися перші кав’ярні (різні джерела надають різні дати між 1450 та 1560 роками).

Слайд 10

В наш час існує велике різноманіття кавоварок, на будь який смак. Всі вони призначенні для заварювання кави, мають багато налаштувань та задовольняють смаки найвибагливіших гурманів. Готують каву швидко та якісно, а що ще потрібно для бадьорого ранку?

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Різне