X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Харчування підлітків

Завантажити презентацію

Харчування підлітків

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Харчування підлітків Залежно від статі ,віку, ваги, зросту та роду занять змінюється потреба організму в харчових речовинах.Підлітки, які їдять багато фруктів і овочів, відчувають менше психічних проблем, показало австралійське обстеження Починаючи з 1985 року, велика кількість дітей і підлітків, неправильно харчуються і мають діагноз ожиріння,.Крім цього, відзначається збільшення числа дітей, які ведуть пасивний спосіб життя, замінивши активні ігри на свіжому повітрі телевізором і комп’ютером. Від харчування і способу життя безпосередньо залежить не тільки фізичне, але і психічне здоров’я майбутніх поколінь

Слайд 2

Поживні речовини ПОЖИВНІ РЕЧОВИНИ, ЩО МІСТЯТЬСЯ У ПРОДУКТАХ ХАРЧУВАННЯ: МІНЕРАЛЬНІ РЕЧОВИНИ, ВІТАМІНИ, ВУГЛЕВОДИ, ЖИРИ, БІЛКИ, ВОДА.

Слайд 3

Вуглеводи Це основне джерело енергії. Вони також сприяють нормальному перетравленню та засвоєнню жирів і білків.

Слайд 4

Слайд 5

Вода Є обов’язковою складовою більшості продуктів. У деяких продуктах, наприклад огірках, кавунах її дуже багато, а в якихось – мало (наприклад у крупах). За добу людині потрібно випити близько 1,5 л. рідини.

Слайд 6

Мінеральні речовини Потрібні для правильного розвитку всіх систем організму. Кальцій зміцнює кістки та зуби. Фосфор сприяє розумовій діяльності. Ферум допомагає кровотворенню.

Слайд 7

Білки Рослинні або тваринні, є основним будівельним матеріалом для клітин організму. Дитина росте і тому витрачає білки інтенсивніше, ніж доросла людина і відповідно має отримувати їх більше.

Слайд 8

Що таке холестерин ? Перед тим, як обговорювати роль жирів в організмі людини, хочеться відзначити, що поняттям „жир” ми називаємо сполуки жирних кислот і гліцину. Нашому організму жири та жироподібні речовини життєво необхідні, вони використовуються для росту та розвитку мозку, вони входять в склад протоплазми клітин, а в комплексі із білками утворюють ліпопротеїди, які є структурним елементом клітинних мембран і внутрішньоклітинних утворень.

Слайд 9

ЧИ ПОТРІБНЕ М”ЯСО ДЛЯ розвитку огранізму Часто можна почути: м’ясо необхідне для повноцінного розвитку огранізму, м’ясо є джерелом багатьох поживних речовин, в м’ясі містяться незамінні амінокислоти… А НАСПРАВДІ? Насправді м’ясо не є особливо корисним швидше навпаки. Судіть самі.

Слайд 10

М’ясо М’ясо тварин, що споживається людиною, містить 14-20% білка. По цьому параметру сире м’ясо зовсім не рекордсмен. Сир містить до 30% білка (в ньому близько 25%), нежирний сир 18%, боби близько 20% (до 35% білка в соєвих бобах).

Слайд 11

вітаміни Найважливіший компонент раціону – вітаміни. Чи варто говорити, що основне їх джерело – рослини. У м’ясній їжі вітамінів надзвичайно мало. М’ясна їжа може похвалитися лише більш менш наявними в ній вітамінами групи B.

Слайд 12

Білки і жири Білки і жири можуть бути як тваринного так і рослинного походження. Добова норма для людини складає близько 3000 кілокалорій в день. З них приблизно 120 грам повинні складати білки (тваринного походження 50%), близько 80 грам жири (тваринного походження 50%), вуглеводи 500 грам (основна частина яких не має бути представлена цукром і крохмалем).

Слайд 13

Слайд 14

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Різне