X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Леонід Макарович Кравчук

Завантажити презентацію

Леонід Макарович Кравчук

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

8 грудня 1991 політик разом з Борисом Єльциним і Станіславом Шушкевичем підписався під Біловезькими угодами про припинення існування Союзу Радянських Соціалістичних Республік (СРСР). За словами Л. Кравчука (2005), якби він знав про те, що згодом творитиметься в Україні, то швидше б дав відрубати собі руку, ніж поставити свій підпис під Біловезькими угодами (корупція при приватизації української промисловості; інфляція в 1992-1994 роках сягала тисячі відсотків; багаторічні затримки з виплати зарплати працівникам промисловості, вчителям тощо). Влітку 1993-го Л. Кравчук після масових страйків погодився на дострокові президентські вибори, призначені на липень 1994 року. Грудень 1991 - липень 1994  Президент України.

Слайд 3

Досягнення     Після путчу Кравчук вийшов з Компартії і погодився на ініціативу депутатів з Народного Руху проголосувати за Акт проголошення незалежності України.     31 серпня Кравчук підписав указ Президії Верховної Ради про заборону Компартії. У грудні він став Президентом за підтримки 61,6% виборців.     В період правління Кравчука відбулося формування державних структур незалежної країни, створення Міністерства закордонних справ, визнання Україною іншими країнами світу.     Прийнято перші 400 законів - зокрема, Земельний кодекс, який визнав приватну власність на землю. Почалися ринкові реформи, зокрема, розквіт приватного підприємництва.     Були сформовані Збройні сили, а тризуб став малим гербом України.     При Кравчуку активізувалося релігійне життя, утворилася Українська православна церква, з підпілля вийшли греко-католики. Старі храми стали повертати релігійним громадам, будувалися нові.     Зміцніла багатопартійна система, почало формуватися громадянське суспільство. З'явилася громадська організація "червоних директорів" - Український союз промисловців і підприємців. У грудні 1993 року УСПП очолив відставлений прем'єр-міністр Леонід Кучма.     Також Кравчук відмовився від ядерної зброї.

Слайд 4

Провали     Кравчуку не вдалося затвердити нову Конституцію України, а також гімн.     Коли на початку січня 1992 російський уряд Єгора Гайдара зняло державний контроль над ціноутворенням, економічна ситуація в Україні стала некерованою.     Кравчук тяжів до адміністративного регулювання і не погоджувався на глибокі економічні реформи.     Економічні зв'язки з іншими союзними республіками загубилися. Стрімко зростав борг за енергоносії перед Росією - уже восени 1993 року він складав 2500 млн дол     При відсутності сировини, підприємства почали скорочувати виробництво.     Україна опинилася в лідерах світу по дефіциту державного бюджету. Спроби Національного банку зупинити інфляцію через друк непідкріплені товарами грошей тільки розхитував економіку. У 1993 і 1994 роках грошова маса в обігу зросла в 18 разів.     Купівельна спроможність населення зменшилася в п'ять разів. Шахтарі вийшли на масові страйки.     Кравчук перестав контролювати процеси у Верховній Раді Україні.     Під тиском економічних проблем і політичної кризи Кравчук погодився на дострокові президентські і парламентські вибори.

Слайд 5

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Політика