X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Проімперська політика Володимира Щербицького

Завантажити презентацію

Проімперська політика Володимира Щербицького

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Проект виготовлення вишитої серветки Підготувала: Бабій Любов

Слайд 2

Мережка Мережка - це ажурне вишивання, що виконується за продернутим ниткам в тканини у вигляді смуги. Таким способом прикрашають серветки, скатертини, постільну білизну і одяг. Принцип виконання мережки полягає в тому, що залишилися в смузі нитки групують певним способом в пучки, утворюючи візерунки. Є кілька способів угруповання ниток, залежно від чого мережка отримала назви: «пензлик», «стовпчик», «розкол» - складніші - «козлик», «настил» та інші.

Слайд 3

Основні види мережок Існують різні види мережок.Із них ми виділяємо основні,такі як:”Качалочка”,”Одинарний прутик”,”Подвійний прутик”,мережка “Стовпчики” та мережка затягування.

Слайд 4

Одинарний прутик Мережкою "одинарний прутик" починають вишивку описаних нижче мережок. Вишиваючи зразок мережки, виконують качалочки на 5 або 6 ниток. Знизу качалочки, відступивши дві нитки, підрізають і висмикують 3 або 4 нитки тканини. Закріпивши на двох нитках тканини петлею робочу нитку, праворуч, внизу від ниток на голку підхоплюють 3-5 ниток тканини і виривають в залежності від їх товщини. Загальне число ниток тканини, підхоплює на голку для створення прутика, не повинно перевищувати 3 мм, інакше мережка стягне край тканини або візерунок. Підхопивши нитки тканини, простягають під ними голку з робочою ниткою. Повертаючись, голку вколюють праворуч від підхоплених ниток і виводять з виворітного боку на лицьову по діагоналі через 2 або 3 нитки, навпроти робочої нитки. Простягають робочу нитку і стягують нею підхоплені нитки тканини. Отримують перший стовпчик прутика. Всі інші стовпчики одинарного прутика у зразку виконують точно так само.

Слайд 5

Вироби-аналоги

Слайд 6

Качалочка Качалочка— це вертикальний стовпчик, вишитий через одну ниточку тканини, шириною в 3-5 ниток і висотою, необхідною для мережки. Качалочкою закріплюють нитки тканини, які потрібно підрізати і висмикнути для мережки, а також 2 або 3 нитки знизу і зверху висмикнутих ниток мережки, на яких виконують одинарний прутик. Одну качалочку виконують праворуч, біля початку мережки, другу — ліворуч, біля кінця мережки. При вишиванні зразків мережок відстань між качалочками роблять 10 см. Виконуючи качалочки, стібками трохи стягують нитки тканини.

Слайд 7

Вироби-аналоги

Слайд 8

Стовпчики Мережка "стовпчики" складається з трьох рядів. 1-й вишивають одинарним прутиком; 2-й — стовпчиком, 3-й так само, як і в попередніх мережках, одинарним прутиком. Починають вишивати зразок мережки з качалочок висотою 1 см і по мірі виконання рядів мережки качалочки дошивають. Знизу качалочки відступають дві нитки, підрізають і висмикують три нитки тканини. Потім вишивають в першому ряду знизу одинарний прутик. Виконавши його, залишають три нитки, підрізають і висмикують три нитки тканини для другого ряду. На надісланих трьох нитках, біля правої качалочки закріплюють робочу нитку петлею, вишивають два стовпчики прутика, голку з ниткою робочої виводять по діагоналі у другий ряд і починають виконувати стовпчик. Голку вколюють між качалочкою і першим стовпчиком прутика і виводять за першим стовпчиком. Робочу нитку простягають і утворюється настил на два стовпчики прутика. Робочі нитки повинні залишатися знизу настилу. Потім голку вколюють зверху настилу і виводять справа наліво за другим стовпчиком прутика . Простягають робочу нитку і утворюється невеликий діагональний стібок зверху настилу, який як би прикріплює стібок настилу. Над першим знову роблять настил на два стовпчики так само, як перший. Залежно від товщини робочої нитки виконують ще 2-4 настилу так, щоб останній підходив впритул до ниток тканини. Виконавши останній настил стовпчика, голку вколюють поверх цього настилу і виводять по вертикалі вниз за першим настилом. Виконано перший стовпчик. Щоб перейти до виконання другого стовпчика, голку вколюють навпроти робочої нитки в першому ряду і виводять по діагоналі у другий ряд . Простягають робочу нитку і виконують наступні два стовпчики прутика. Потім так само, як перший, виконують другий і всі наступні стовпчики зразка мережки. Треба стежити, щоб у кожному стовпчику була однакова кількість настилів.

Слайд 9

Вироби-аналоги

Слайд 10

Вишивка Вишивка — один з масових і найбільш улюблених видів народного мистецтва. Вона є складовою частиною народного костюма,активно використовується в сучасному одязі, надаючи йому своєрідності і неповторності. Вишиті вироби органічно увійшли до побуту людей, прикрасили сучасний інтер'єр.

Слайд 11

Традиції вишивки З давніх часів українські жінки створювали різноманітні візерунки, техніки вишивки, способи забарвлення ниток в різні кольори. Ці знання передавалися в родині наступним поколінням, утворюючи особливі ознаки вишивки, характерні для даного роду, села, місцевості. Тому в багатьох районах України існують свої відмінні риси у візерунках, колірних поєднаннях і техніках вишивки.

Слайд 12

Вишивка у наші дні Українська вишивка сьогодні — складне, багатогранне явище, що розвивається в сфері традиційно-побутивого, самодіяльного мистецтва та творчості художників-професіоналів. У відомих осередках вишивання — таких, як Косів, Клембівка, Полтава, Черкаси, Львів та інші,—створені підприємства художніх промислів, що відроджують і далі розвивають класичні надбання кожного мистецького регіону. 

Слайд 13

Вишивка у сучасному мистецтві Так як, у кожному регіоні країни є своя унікальна техніка вишивки,у своїх пошуках петриківчани виходили з традицій настінного малювання і власних творчих спрямувань, їхні роботи — це типовий петриківський розпис, відтворений технікою гладі.

Слайд 14

Вишивка у сучасному вбранні З позицій сьогоднішнього осмислення народних традицій Шелест та Заболоцька скеровують свою творчу увагу на осягнення основних принципів формотворення художнього образу народного вбрання. Вони виявляють і підкреслюють найбільш типові і виразні засоби декорування і крою

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Політика