їжа
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Основи здоров'я 2 клас Підготувала Смілянець С. М., вчитель початкових класів Уманської міської гімназії Їжа, корисна для здоров'я. Народні традиції харчування
Урок 6 Тема. Їжа, корисна для здоров'я. Народні традиції харчування. Практична робота: Вибір корисної для здоров'я їжі. Мета: пояснити учням необхідність вибору корисних для здоров'я продуктів і шкідливість переїдання; познайомити із традиційними національними стравами; навчити вибирати корисну для здоров'я їжу; виховувати естетичні смаки.
Здорова їжа – це продукти харчування, багаті на вітаміни(фрукти і овочі), білки(молоко, сир, м'ясо, яйця, хліб, квасоля);вони мають бути свіжими і правильно приготовлені.
Правила повноцінного харчування Правильно вибирай їжу на сніданок, обід, підвечірок, вечерю. Їж через 4 години в один і той самий час. Ніколи не запивай гарячу їжу холодним соком або молоком. Відкушуй маленькі шматочки. Їж зосереджено, добре пережовуй їжу. Вечеряй за 1,5 – 2 години до сну.
Українська традиційна кухня Борщ і пампушки, паляниці і галушки, вареники ковбаси, печеня і напої з фруктів і меду (узвар) Борщ з пампушками Вареники Узвар
Рибні страви Карась, запечений у сметані, щука тушкована з хроном, короп, тушкований з цибулею у сметані та короп, фарширований грибами і гречаною кашею, судак, запечений з грибами і раками.
Категорії