X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
їжа

Завантажити презентацію

їжа

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

“ЇЖА ЩО НАСОЛОДЖУЄ СВОЇМ СМАКОМ, І ЗУШУЄ ЇСТИ БІЛЬШЕ НІЖ ЦЕ ПОТРІБНО, ОТРУЮЄ, ЗАМІСТЬ ТОГО ЩОБЖИВИТИ” Ф. ФЕНЕЛОН

Слайд 2

Тести Завдання 1 : Ⅰ варіант - виберіть з переліку продукти харчування, Ⅱ вариант –поживні речовини. а)картопля , б)білки, в)рис, г) жири д) яблука, е) м'ясо, є) мінеральні солі, ж) вода, з) вуглеводи, і)риба Завдання 2 : Ⅰ вариант - виберіть з переліку продукти які містять жирі, Ⅱ вариант - вугливоди. а) сир, б) капуста, в) хліб, г) риба, д) виноград, е) колбаса, є) гречка, ж) сметана, з) горіхи, і) картопля.

Слайд 3

Гра “Третій зайвий”

Слайд 4

Відповіді: Ⅰваріант Ⅱ варіант Завдання 1 : а, в, д, е, і б, г,є, ж, з, Завдання 2 : а, г, е, ж,з, б, в, д, є,і, не має помилок«5» 1 - 2 помилки – «4» 3 - 4 помилки – «3»

Слайд 5

Слайд 6

Мета уроку : - формувати поняття про харчові добавки, показати учням значення харчових добавок, їхню необхідність і небезпеку для здоров’я; - визначити значення хімії в сучасній харчовій промисловості; розвивати критичне мислення учнів; - виховувати дбайливе ставлення до власного здоров’я.

Слайд 7

Їсти чи не їсти?

Слайд 8

Харчові добавки це – речовини які ,ніколи не споживаються самостійно а вводяться в продукти харчування при виготовленні Сучасні харчові добавки виконують дві функції : - Збільшують термін зберігання продуктів; - Посилюють приємні смакові якості.

Слайд 9

Харчові добавки позначаються літерою : Е (від слова «Europe») ітрьохзначным числом, що розміщується після букви Е. Цифри говорят про тип харчової добавки .

Слайд 10

ПЕРЕГЛЯД ВІДЕОФІЛЬМУ

Слайд 11

Коли купуєш продукти харчування,зверни увагу на етикетку !!!

Слайд 12

Лабораторний дослід № 7 ТЕМА:Ознайомлення зі змістом етикеток на харчових продуктах МЕТА: Навчитися характеризувати склад продукту, за змістом етикетки ХІД РОБОТИ: 1.За штрих-кодом визначте країну виробника 2.Зверніть увагу на дату виробництва та кінцевий термін зберігання 3.Визначте вміст білків жирів і вуглеводів у продуктах харчування 4.Визначте ,які Е-числа входять до складу ппродукту та іх вплив на організм

Слайд 13

Слайд 14

ЧИ ЗАЛЕЖИТЬ ЗДОРОВЯ ЛЮДИНИ ВІД ПРОДУКТІВ, ЯКІ ВОНА СПОЖИВАЄ?

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Хімія