їжа
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
“ЇЖА ЩО НАСОЛОДЖУЄ СВОЇМ СМАКОМ, І ЗУШУЄ ЇСТИ БІЛЬШЕ НІЖ ЦЕ ПОТРІБНО, ОТРУЮЄ, ЗАМІСТЬ ТОГО ЩОБЖИВИТИ” Ф. ФЕНЕЛОН
Тести Завдання 1 : Ⅰ варіант - виберіть з переліку продукти харчування, Ⅱ вариант –поживні речовини. а)картопля , б)білки, в)рис, г) жири д) яблука, е) м'ясо, є) мінеральні солі, ж) вода, з) вуглеводи, і)риба Завдання 2 : Ⅰ вариант - виберіть з переліку продукти які містять жирі, Ⅱ вариант - вугливоди. а) сир, б) капуста, в) хліб, г) риба, д) виноград, е) колбаса, є) гречка, ж) сметана, з) горіхи, і) картопля.
Відповіді: Ⅰваріант Ⅱ варіант Завдання 1 : а, в, д, е, і б, г,є, ж, з, Завдання 2 : а, г, е, ж,з, б, в, д, є,і, не має помилок«5» 1 - 2 помилки – «4» 3 - 4 помилки – «3»
Мета уроку : - формувати поняття про харчові добавки, показати учням значення харчових добавок, їхню необхідність і небезпеку для здоров’я; - визначити значення хімії в сучасній харчовій промисловості; розвивати критичне мислення учнів; - виховувати дбайливе ставлення до власного здоров’я.
Харчові добавки це – речовини які ,ніколи не споживаються самостійно а вводяться в продукти харчування при виготовленні Сучасні харчові добавки виконують дві функції : - Збільшують термін зберігання продуктів; - Посилюють приємні смакові якості.
Харчові добавки позначаються літерою : Е (від слова «Europe») ітрьохзначным числом, що розміщується після букви Е. Цифри говорят про тип харчової добавки .
Лабораторний дослід № 7 ТЕМА:Ознайомлення зі змістом етикеток на харчових продуктах МЕТА: Навчитися характеризувати склад продукту, за змістом етикетки ХІД РОБОТИ: 1.За штрих-кодом визначте країну виробника 2.Зверніть увагу на дату виробництва та кінцевий термін зберігання 3.Визначте вміст білків жирів і вуглеводів у продуктах харчування 4.Визначте ,які Е-числа входять до складу ппродукту та іх вплив на організм
Категорії