X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Ренесанс: титани Відродження.Скульптура Мікеланджело.

Завантажити презентацію

Ренесанс: титани Відродження.Скульптура Мікеланджело.

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Ренесанс: титани Відродження.Скульптура Мікеланджело. Роботу виконала учениця 9-Б класу Гадяцької гімназії імені Олени Пчілки Шаблій Анна

Слайд 2

Ренесанс (Відродження), епоха інтелектуального і художнього розквіту, який почався в Італії в 14 столітті, досягнувши піку в 16 столітті і надавши значний вплив на європейську культуру. Термін "Відродження« з'явився в 15 столітті і отримав теоретичне обгрунтування в 16 столітті в працях Вазарі, присвячених творчості знаменитих художників, скульпторів і архітекторів. У цей час склалося уявлення про пануючу в природі гармонії і про людину як вінець її творіння. 

Слайд 3

Мікела нджело ді Франче ско ді Не рі ді Мініа то дель Се ра і Лодо віко ді Леона рдо ді Буонарро ті Сімо ні (6 березня 1475, Капрезе — 18 лютого 1564, Рим) — італійський скульптор, художник, архітектор, поет й інженер. Його твори вважалися найвищими досягненнями мистецтва Відродження ще за життя самого майстра

Слайд 4

Повернувшись в 1501 у Флоренцію, Мікеланджело отримав від уряду республіки замовлення на створення 5,5-метрової статуї Давида (1501-1504). Встановлена на головній площі Флоренції поруч з ратушею Палаццо Веккіо (нині замінена копією), вона повинна була стати символом волі республіки.

Слайд 5

Автор: Мікеланджело Буонаротті (1475-1564 рр.) Час створення: 1513 - 1515 рр. Місце створення: Італія, Рим Матеріали: мармур Розміри: висота 2 м 35 см Експозиція: Італія, Рим, займає центральне місце в скульптурній гробниці папи Юлія II у римській базиліці Сан-П'єтро-ін-Вінколі.

Слайд 6

Прибувши в Рим в 1496 р., через два роки Мікеланджело отримав замовлення на статую Богородиці і Христа. Він створив незрівнянну скульптурну групу, що включає фігуру Богоматері, скорботної над тілом Спасителя, знятого з хреста.

Слайд 7

Скульптура Мікеланджело «Мадонна з немовлям». Висота скульптури 128 см, мармур. Мікеланджело Буонарроті зобразив класичний варіант Богоматері з младецем Христом.

Слайд 8

Скульптура Мікеланджело Буонарроті «Перемога». Висота скульптури 261 см, мармур. У 1534 році, завершивши роботу над алегоричній статуєю «Перемога», Мікеланджело покидає Флоренцію, де він не міг відчувати себе в безпеці, і назавжди переїжджає в Рим.

Слайд 9

Гробниці Джуліано і Лоренцо Медічі

Слайд 10

Скульптура Мікеланджело Буонарроті «Ранок» також має і інші назви «Ранкова зоря» і «Аврора». Висота скульптури 203 см, мармур. Твором, завершальним фазу Високого Відродження у творчості Мікеланджело Буонарроті і одночасно кладущим початок нового художнього етапу, з'явилася флорентійська капела Медічі. Робота над нею, що розтягнулася майже на п'ятнадцять років (з 1520 по 1534), була на тривалий термін перервана важливими подіями в історії Італії.

Слайд 11

Скульптура Мікеланджело Буонарроті «Вечір» також має й інше назви «Сутінки». Висота скульптури 197 см, мармур. У гробницях Джуліано і Лоренцо Мікеланджело рішуче відійшов від усталеної в 15 столітті традиційного типу надгробка з портретної статуєю покійного, представленого лежить на смертному одрі в оточенні рельєфів і статуй, що зображують богоматір, святих і ангелів.

Слайд 12

Скульптура "День"

Слайд 13

Виготовлена з мармуру і має висоту 54 див. Це єдина зберігається в Ермітажі робота Мікеланджело ймовірно призначалася для капели Медічі церкви Сан Лоренцо у Флоренції. На одному з ранніх малюнків Мікеланджело із зображенням стіни Капели (Британський музей), представленій на виставці, зображено дві фігури хлопчиків, що нагадують ермітажну статую.

Слайд 14

Мікеланджело помер 18 лютого 1564, у Римі. Свідками його смерті були Томмазо Кавальєрі, Даніеле да Вольтерра, Діомеде Леоні, лікарі Федеріґо Донаті та Ґерардо Фіделіссімі, і слуга Антоніо Францезе. Мікеланджело заповів «душу — Богові, тіло — землі, майно — найближчим родичам»

Слайд 15

http://uk.wikipedia.org/wiki/Мікеланджело_Буонарроті http://ua-referat.com/Ренесанс_Епоха_Відродження http://images.yandex.ua/yandsearch?text=скульптура%20микеланджело&stype=image&lr=145&noreask=1&source=wiz http://agmon.diary.ru/p177918104.htm?oam

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура