X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Поняття про Свято Введення в Храм Пресвятої Діви Марії

Завантажити презентацію

Поняття про Свято Введення в Храм Пресвятої Діви Марії

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Свято Введення в Храм Пресвятої Діви Марії

Слайд 2

4 грудня — Введення. (Введення у храм Пресвятої Богородиці). За церковною легендою, у цей день Іоаким і Анна ввели свою трирічну доньку Марію до Єрусалимського храму і передали її під опіку святителю Захарії, з тим, щоб вона все своє життя присвятила служінню Всевишньому. Так вони віддячили Богу за те, що послав їм дитину в похилому віці.Служба священика вразила маленьку дівчинку і заронила в її душу урочисте світло любові до Бога

Слайд 3

7 грудня — свято Велико Мучениці Катерини

Слайд 4

Катерина була дочкою грецького царя.Здібна та допитлива дівчина вивчала філософію, була обізнана з творами видатних лікарів, знала чимало мов. Мати Катерини була таємною християнкою, і через неї дівчина познайомилася з християнським ученням, яке справило на неї надзвичайне враження Благочестивим життям та молитвами. Катерина досягла такого стану, що їй дано було побачити в чудесному видінні прекрасного юнака-судженого. Але заручитися з красунею Катериною зажадав сам імператор язичник. Катерина не зрадила віру і своє видіння і була страчена.

Слайд 5

13грудня-Свято Апостола Андрія Первозванного.

Слайд 6

Серед зимових свят він найбільше виділяється поетичністю й неповторністю. Його ще називають у народі-Калита. Свято Андрія є логічним продовженням молодіжних гулянь і вважається парубоцьким святом. Андріївські вечорниці припадали на період посту. На вечорниці першими, ще до заходу сонця, збиралися дівчата , аби встигнути до приходу хлопців приготувати спільну вечерю і найголовніше, спекти Калитку-круглу пшеничну паляницю з отвором посередині або з боку. Кожна з дівчат місила свою невеличку частинку, а потім ці шматочки клали до спільної діжі, додавали родзинки, сушені вишні, горіхи і ліпили Калиту ,примовляючи: “А ми Калиту місили, З усіх криниць воду носили; Як балабушки місили- З ополонки воду носили…

Слайд 7

14 грудня — Святого пророка Наума. Дідусь, згадавши про своє дитинство, розповідав мені таке:”В цей день наука в школі на ум піде: -Наум був чоловік мудрий. Дай, Боже, щоб і ти в мне не дурний на світі ріс. З такими словами відіславши сина до школи, батько йшов до церкви і ставив свічку перед образом пророка Наума, промовляючи : “ Святому на пошану, а моєму синові на розум ”. “ В день святого Наума добре починати вчити дітей : наука на ум піде”.

Слайд 8

17 грудня — Свято Великомучениці Варвари.

Слайд 9

У фінському місті жив багатий і знатний чоловік Діоскор і сам виховував свою єдину дочку Варвару. Та юна Варвара перейнялася думкою про те, що має бути єдиний Творець всесвіту. Варвара вирішила стати християнкою і прийняла святе хрещення. Коли батькодовідався, що його дочка стала християнкою, він відказався від неї і приказав стратити. Це було в 306році. Нині мощі святої Великомучениці Варвари знаходяться у Володимирському соборі м.Києва.

Слайд 10

19 грудня — Святого Миколая Чудотворця. Зимового Миколая, на відміну від весняного, обов’язково відмічали. Його з давніх часів вважали захисником бідних і знедолених, а особливо діток. Під цю пору зима вже остаточно утверджується в своїх правах, тому й говорили: «До першого Миколи не буває холодно ніколи, а до другого Миколи не буває тепло ніколи».

Слайд 11

22 грудня —СвятоСвятої Анни

Слайд 12

На цей день припадає зимове сонцестояння, після чого воно повертає вже на літо. З Ганниного дня починали вже готуватися до Різдва — вибілювали й чепурили хати, наводили порядок у господарстві. Літні люди завбачували погоду: «Яка Ганна до полудня, така зима до кінця грудня. Яка Ганна до ніченьки, така зима до весноньки». А ще в народі говорили: сніг у грудні глибокий — урожай буде високий.

Слайд 13

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура