X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Поняття готичної субкультури

Завантажити презентацію

Поняття готичної субкультури

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

ГОТИКА СУБКУЛЬТУРА

Слайд 2

Поняття готичної субкультури Одні розуміють під gothic синонім слову похмурий, інші еклектичність, поєднання різноманітних стилів. Готика безпосередньо пов'язана з образом смерті, і навіть сам вигляд готовий нагадує про неї. Сприйняття смерті - одна з характерних особливостей готичного світогляду і одна з ознак приналежності до готів.

Слайд 3

У 1980-ті роки термін «готика» почав застосовуватися для позначення субкультури, в тому числі музичного на-правлення («готична музика»), а також сцени («готик-сцена»). Це - одна з найяскравіших і актуальних субкуль-тур на сьогоднішній день.

Слайд 4

Слайд 5

Готичний імідж Gothic-культура - це не тільки прослуховування музики або читання готичних романів, але і готичний імідж. Для gothic руху поняття "іміджевий" настільки ж однозначно, наскільки і "похмурий". Як виглядає гот? Похмурі кольори від голови до п'ят, чорне волосся, достаток срібнихних прикрас і make-up холодних відтінків.

Слайд 6

В одязі дуже популярні шкіра, шовк, оксамит. Іноді присутні елементи одягу епохи Ренесансу і навіть раннього средньовіччя. Один з goth-аксесуарів, часто замінює маke-up - це чорні сонце-захисні окуляри. Татуювання і пірсинг - звичайне явище у готів. Зачіска. Як правило, під-смуги чорні. Це може бути довге пряме волосся, або зачіска середньої довжини, або коротке волосся, поголені віски. Ніяких закономірностей немає.

Слайд 7

Слайд 8

Атрибутика готів Готична естетика вкрай еклектична за набором часто використовуваних символів, тут можна зустріти і єгипетську, і християнську, і кельтську символіку. Основним символом готичної субкультури традиційно є хрест анкх, єгипетський символ вічного життя. Анкх увійшов в субкультуру після виходу на екрани фільму «Голод». Також часто використовуються і інші єгипетські символи - такі як «Око Ра». Ці елементи носяться і як традиційні прикраси, і як нашивки на одяг або в макіяжі.

Слайд 9

Слайд 10

Готична музика Готична музика родом з англійського панку зразка 70-х. Вона дуже різноманітна - gothic rock, gothic metal, gothic industrial, dark electro, dark ambient, synth gothic, electro goth, cyber gothic, ethereal, dream pop, gothic folk, apocalyptic folk, ethno goth, tribal, medieval, neo classic. Що об'єднує ця різноманітність? Похмурий атмосферний звук; яскраво виражений декадентський, депресивний, романтичний і похмурий характер текстів. Багато колективів використовують horror-естетику, жіночий вокал іdrum-машини замість живих ударних - це своєрідна візитка готик-музики.

Слайд 11

Слайд 12

Готична література Одним з чинників, що відрізняють готичну субкультуру від більшості інших, є пристрасть готів до літератури. Брем Стокер, Алан Едгар По, Х.П. Лавкрафт ... Серед сучасної готичної новел-листики варто запам'ятати імена Енн Райс і Костянтин Сторм.

Слайд 13

Слайд 14

Готичний кіноматограф Готичний кінематограф славиться роботами німецьких експресіоністів, у тому числі чорно-білими фільмами початку ХХ століття. Культове значення для гот-культури придбала американська екранізація Дракули 30-х. У середу готичного кіно потрапляють мало не всі фільми про вампірів. До фільмів, які називають готикою, часто відносять картини з містичним або депресивним змістом. Beetlejuice, Едвард Руки-Ножиці, Ворон (The Crow), Чаклунство (The Craft), Сімейка Адамсів - і це далеко не повний список.

Слайд 15

Слайд 16

Слайд 17

Слайд 18

Слайд 19

Слайд 20

Слайд 21

Слайд 22

Слайд 23

Слайд 24

Слайд 25

Слайд 26

Слайд 27

Слайд 28

Слайд 29

Слайд 30

Слайд 31

Слайд 32

Слайд 33

Слайд 34

Слайд 35

Слайд 36

Слайд 37

Слайд 38

Слайд 39

Слайд 40

Слайд 41

Слайд 42

Слайд 43

Підготувала учениця 11-А класу Попова Яна

Слайд 44

Дякую за перегляд.

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура