X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Молодіжні субкультури

Завантажити презентацію

Молодіжні субкультури

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Слайд 2

Молодіжна субкультура – це будь-яке об’єднання молоді, що має власні елементи культури, а саме: мову (сленг), символіку (зовнішню атрибутику), традиції, тексти, норми і цінності.

Слайд 3

Поширеною помилкою є підміна поняття молодіжної субкультури поняттям «неформальний молодіжний рух». Річ у тому, що вони не цілком тотожні.

Слайд 4

Сучасна наука зробила певну класифікацію молодіжних субкультур. У короткому вигляді їхня типологія виглядає так: романтико-ескапітські (хіпі, байкери); гедоністично-розважальні (мажори, репери); кримінальні (гопники, скінхеди); анархо-нігілістичні (панки та інші).

Слайд 5

Порівняно з іншими субкультурами наймолодшими є ЕМО, а наприклад ГОТИ виникли ще у 80-ті роки.

Слайд 6

ЕМО Головна риса Емо – це вираження та нестримання своїх емоцій, найважливіше – бути собою і не заганяти себе у якісь певні рамки. У Емо свої погляди на життя, яке складається з двох основних кольорів: чорного (символізує несправедливість, жорстокість світу) та яскравих кольорів (щасливі емоції, кохання, приємне переживання). А тих, кого цікавлять лише стиль та мода, називають «позерами», їх легко визначити при звичайній бесіді.

Слайд 7

Найтиповішим одягом Емо є: вузька футболка в обтяжку (доволі часто із героями мультфільмів); вузькі джинси чорного або попелясто-синього кольору, можливо навіть із дірками або латками; кеди із яскравими або чорними шнурками, зашнурованими особливим методом; клітчаста хустинка-арафатка на шиї; присутні обідочки з бантиком, та смугасті гетри на руках чи на ногах.

Слайд 8

Для Емо характерні такі атрибути: сумка через плече, вкрита латками чи значками (також значки можуть бути на одязі, іноді на взутті); окуляри в широкій яскравій або чорній оправі; яскраві різнокольорові браслети на руках та намиста на шиї; м’які іграшки, яким Емо розтинають животи і зашивають товстими нитками. Такі іграшки відіграють роль своєрідних талісманів.

Слайд 9

Якщо не зважати на їхню емоційність, то цілком мирний і тихий народ. А прагнення до переживання яскравих і чистих емоцій та їх вираження – головне правило для Емо.

Слайд 10

Представники готичної субкультури, натхненні естетикою готичного роману, естетикою смерті, готичної музики й відносять себе до готик-сцени. Свій епатаж готи спрямували в русло пристрасті до вампірської естетики, до темного погляду на світ. ГОТИ

Слайд 11

Характерний зовнішній вигляд Готів: чорний одяг (корсет, вузькі нарукавники, максі-спідниці (для дівчат)); чорне довге волосся; високі шнуровані черевики; одяг під старовину (кльошовані рукави, шкіряний одяг); нашийник із колючками; срібні прикраси окультної тематики. Також готична естетика вкрай різноманітна за набором вживаних і популярних символів, можна зустріти і єгипетську, і християнську, і кельтську символіку.

Слайд 12

Як правило, готи – це люди, які шукають натхнення, а значить, творчі люди. І їхнє захоплення даною субкультурою не що інше, як просто спосіб насититися енергією. А їхній вигляд (нехай навіть він декого лякає) – це просто відповідь, створена на противагу нічого не вартому гламуру, в якому за картинкою – порожнеча.

Слайд 13

І ніколи не забувай, що… Это точно!!!

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура