X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Готи

Завантажити презентацію

Готи

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Готи (субкультура)

Слайд 2

Готи. Хто вони? Готи - представники субкультури, що зародилася в кінці 70-х років 20-го століття на хвилі пост-панку. Готична субкультура різноманітна і неоднорідна, завдяки тому, що культивує індивідуальність, тим не менше, виділяються багато загальні для неї риси, такі як любов до готичної музики (готик-року, готик-металу, дез-року, дарквейв), похмурий імідж, інтерес до містицизму і езотерики, декадансу, любов до хоррор-літератури та фільмів.

Слайд 3

Образ готів. Ранні готи відрізнялися від панків лише чорним домінуючим кольором одягу і волосся (з вставками білого, червоного, синього або пурпурного) і срібними прикрасами. Вони носили рвану одяг і навіть ірокези, хоча в готів ірокез був зазвичай чорним і набагато ширше, ніж у панків (поголений тільки по сторонам, на скронях). Багато їх називали Dark Punks (Темні Панки) за зовнішню схожість і в теж час похмуре відміну.

Слайд 4

Одяг готів. Спочатку у чоловіків були короткі і начесали волосся, але ближче до кінця 80-х довге чорне волосся було більш пріорітетним, і тепер збрити по сторонах і стирчать догори волосся у готовий можна зустріти значно рідше, ніж довгі падаючі. Мейк-ап залишився частиною іміджу, але одяг разнообразилась: тепер деякі носять одяг з впливом 18-го або початку 19-го століття, інші носять вініл, шкіру і сітку. А деякі з них носять і те і інше, хоча рідко одночасно. Чорний і білий залишаються домінуючими кольорами, хоча іноді ще з'являються червоний, синій, пурпуровий або зелений (частіше у кібер-готів).

Слайд 5

Імідж готів. Готи мають свій імідж, який за останній час зазнав значні зміни. Як би не розвивалася готика, залишаються два незмінні основні елементи: завжди тільки чорний колір одягу (іноді з елементами інших кольорів), а також виключно срібні прикраси (як знак презирства до золота, символу звичайних, побитих цінностей, кольором безглуздо пролитої людської крові, а також кольором сонця, срібло - колір місяця). У дівчат яскравий, виразний стиль Вамп - щільна чорна косметика, підводки, спектр кольорів помади і нігтів - від яскраво-червоного (кривавого) до чорного. Дівчина-гот (готесса) кожен день виглядає як спокуслива черниця або середньовічна королева або як-небудь ще. У готовий, що працюють в середовищі, де не можна собі дозволити екстремальний або індивідуальний підхід до іміджу, виробився стиль «корпоративний гот» (Slave Goth або Corporate Slave Goth): чорна діловий одяг, непомітні прикраси. B іміджі готовий обох статей зачіска відіграє дуже важливу роль. Це можуть бути просто пряме довге волосся, або ж їх піднімають гелем або збирають у великі пучки, часто волосся фарбують у червоний, чорний з білими пасмами кольору. Але все ж мейк-ап залишається однією з головних ознак приналежності до субкультури: щільний шар білої пудри на обличчі, чорна підводка очей і губ.

Слайд 6

Мэйк-ап.

Слайд 7

Атрибутика готів. Готична естетика вкрай еклектична за набором часто використовуваних символів, тут можна зустріти і єгипетську, і християнську і кельтську символіку. Основним символом готичної субкультури є - анкх, єгипетський символ вічного життя. Анкх увійшов в субкультуру після виходу на екрани фільму «Голод» (з Девідом Боуї). Також часто використовуються і інші єгипетські символи - такі як «Око Ра». Ці елементи носяться і як традиційні прикраси, і як нашивки на одяг або в макіяжі.

Слайд 8

Християнська символіка Християнська символіка використовується рідше, здебільшого у вигляді звичайних розп'ять (тільки в більш «стильному» виконанні). Широко використовуються кельтські хрести, різні кельтські орнаменти. Досить обширно представлена окультна символіка - використовуються пентаграми (як звичайні, так і перевернуті), перевернуті хрести, восьмипроменеві зірки (символи хаосу).

Слайд 9

Символи смерті. Також використовується безліч різних символів смерті - прикраси з гробики, черепами, і тому подібні; часто декларується тафофілія - любов до кладовищ, надгробки і похоронним ритуалам. До чисто готичним символів можна віднести кажанів, - безліч різних їх зображень (зв'язок з вампірами і з готами очевидна) поміщені на сотнях пов'язаних з готами сторінок в інтернеті або ж служать прикрасою самим готам.

Слайд 10

Готичні події Wave-Gotik-Treffen, Сїзд WGT Люмос, Люмос фестиваль Бал дэ Маск, костюмированный бал фестиваль Амфи фестиваль Drop Dead Дети Ночи: Чорна Рада

Слайд 11

Готические фильмы «Голод» (Hunger, реж. Тони Скотт) «Ворон» (The Crow) «Інтервью с вампіром» (Interview With The Vampire) «Королева проклятих» (Queen Of The Damned) «Ребенок Розмарі» (Rosemary's Baby, Роман Полански) «Кошмар перед Різдвом» (The Nightmare Before Chrismas, Тим Бёртон) «Труп нареченої» (Tim Burton's Corpse Bride, Тим Бертон) «Дракула» (Экранизація 1931 року"Дракула с Бела Лугоші", 1958 года, 1992 року "Дракула Френсиса Форда Копполі", и др.) «Суині Тодд, демон-парикмахер с Флит-стрит» (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, реж. Тим Бертон)

Слайд 12

готичні журнали Існує цілий ряд журналів про готичній музиці і субкультуру. Зроблені спеціально для готів і розкривають все розмаїття цього руху. 1. «Orkus» (Німецький готичний журнал. В основному містить матеріали про музику) 2. «Zillo» (Німецький музичний журнал "темної" спрямованості) 3. «RIP» (Російський готичний журнал. Дарк-культура у всіх її проявах) 4. «Dark Wave» (Російський готичний і метал-журнал)

Слайд 13

Споріднені субкультури та стилі Кібер-готи Ріветхеди панки стімпанк

Слайд 14

Готична музика Сьогодні "готика" всередині себе підрозділяється на безліч напрямків. 1.GOTHIC ROSK. 2. Gothic Metal / love metal 3. Gothic folk (medieval) metal 4. Dark Wave 5. Electro / (Dark electro) 6. Future pop (electro pop) 7. Electro-goth [Goth electro] 8. GOTHIC INDUSTRIAL 9. SYNTH POP 10. FOLK GOTHIC - DARK FOLK / APOCAPYPTIC FOLK

Слайд 15

Роберт Смит — лідер The Cure

Слайд 16

Фотографії готів.

Слайд 17

Слайд 18

Слайд 19

Слайд 20

Слайд 21

Слайд 22

Стиль «корпоративний гот»

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура