X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Екранні види мистецтва. Кіно"

Завантажити презентацію

"Екранні види мистецтва. Кіно"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Художня культура. 9 клас. Тема уроку “Екранні види мистецтва. Кіно”

Слайд 2

Парнас – місце проживання муз (станца Рафаеля)

Слайд 3

Проблемне запитання: Який вигляд, за вашими уявленнями, могла б мати Муза Кіно?

Слайд 4

Після засвоєння змісту цієї теми ви зможете: розповідати про історію виникнення кінематографу; називати імена найвидатніших режисерів, акторів та назви відомих світових кінокомпаній; розпізнавати види та жанри екранних мистецтв; характеризувати основні художні засоби екранних мистецтв; порівнювати особливості театрального та кіномистецтва; використовувати спеціальну мистецьку термінологію, набуті знання у процесі художньо-творчої самореалізації; формулювати власні враження; знаходити інформацію для художньої самоосвіти; працювати зі SMART дошкою.

Слайд 5

Кіно перевищує театр, літературу, живопис, у створенні зорових рухливих образів, які здатні охопити сучасне життя у всьому естетичному значенні своєрідності. Ю. Борєв, мистецтвознавець

Слайд 6

Поява кінематографа. Піонери кіномистецтва У 1895 році французькими винахідниками братами Луї та Огюстом Люм’єр був запатентований новий технічний апарат, який здобув назву “кінематограф”, що в перекладі з грецької означає “пишу рух”.

Слайд 7

КІНО - це один із видів екранного мистецтва, поряд із телебаченням, відео, який оперує фотографічним зображенням, що рухається.

Слайд 8

28 грудня 1895 року в Парижі було вперше влаштовано прилюдний показ нового винаходу . Перший фільм був знятий на вокзалі і отримав назву “Прибуття поїзда”. За кілька місяців брати вдосконалили свій апарат, збільшили кількість фільмів і відкрили перший у світі кінотеатр. Цей день вважають днем народження нового мистецтва.

Слайд 9

Спочатку кінофільми були чорно-білими та німими тривалістю 1-2 хвилини. Кіносеанси проходили під акомпанемент фортепіано або саксофона. Щоб створити виразні образи, акторам того часу доводилося передавати свої думки, настрої та почуття через жести та міміку.

Слайд 10

Новий етап у розвитку кінематографа пов’язаний із ім’ям Чарльза Спенсера Чапліна (1889-1977) Ексцентрична зовнішність: широкі штани, тісний піджак, черевики з довгими носами, маленькі вуса, капелюх-казанок, в руках тростинка, кумедна хода – образ, створений талановитою людиною, актором, сценаристом, режисером і композитором Ч.Чапліном

Слайд 11

Вершиною творчості Ч.Чапліна вважається фільм-комедія “Вогні великого міста” про кохання безробітного жебрака до сліпої продавщиці квітів. “Букет” почуттів викликає образ, створений актором на екрані: м'яка усмішка, легкий смуток, співчуття до людини, яка попри всі негаразди намагається бути щасливою.

Слайд 12

Поява звукового кіно Справжнім революційним кроком у розвитку кіно стало поєднання синхронного звуку із зображенням на плівці. Перший звуковий фільм з'явився у 1928 році. Великий інтерес до кіномистецтва з боку всіх верств населення сприяв швидкому розвитку індустрії кіно, розширенню його матеріальної бази, наукових засад техніки зйомки. Згодом виникає і кольорове кіно.

Слайд 13

Український кінематограф У 1922 році було засновано Всеукраїнське фотокіноуправління, а у 1928 році введена в дію Київська кінофабрика, яка була однією з найбільших та найсучасніших у світі. Фільми режисера Олександра Довженка відігравали особливу роль у становленні українського кіномистецтва. У 1958 році на Всесвітній виставці в Брюсселі (Бельгія) 117видатних кінокритиків із 26 країн світу визначили фільм “Земля” одним із 12 найкращих картин усіх часів.

Слайд 14

Калейдоскоп кіножанрів

Слайд 15

Слайд 16

Слайд 17

Слайд 18

Найвідоміші кіностудії світу Columbia Pictures Paramount Warner Bros Universal

Слайд 19

DreamWorks SKG Twentieth Century-Fox Film Corporation Metro Goldwyn Mayer

Слайд 20

Голлівуд - кіноімперія США Після Першої світової війни лідером у світі з виробництва кінофільмів стають США. У мальовничій місцевості Голлівуд неподалік від Лос-Анджелеса будуються великі американські кіностудії. Офіційною датою заснування Голлівудської кіноімперії вважається 1913 рік.

Слайд 21

Радянські кіностудії

Слайд 22

Українські кіностудії

Слайд 23

Режисери зі світовим ім’ям Федеріко Феліні Стів Спілберг

Слайд 24

Жан Рено Уолт Дісней

Слайд 25

Сергій Ельдар Микита Параджанов Рязанов Михалков

Слайд 26

Зірки світового кіно Вупі Голдберг Мерилін Монро Жан Поль Бельмондо Джеки Чан

Слайд 27

Радянські кіноактори

Слайд 28

Українські актори Богдан Ступка Леонід Биков Ада Роговцева Іван Миколайчук

Слайд 29

Кінопремії світу Оскар Золота пальмова гілка Ніка

Слайд 30

Художні засоби кінематографу Музика в кіно

Завантажити презентацію

Презентації по предмету Культура