Роль хімії в розв'язанні продовольчої проблеми
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Запропонувати шлях розв'язання продовольчої проблеми. Застосування нешкідливих для людини харчових добавок й інформування людей про шкідливі харчові добавки. Економія часу та грошей на приготування їжі може привести до летальних наслідків.
Причини виникнення та застосування харчових добавок Напівфабрикати(котлети, пельмені) Маслини та оливки Майонези, кетчупи Харчові приправи Копчена риба Сухі закуски і фастфуд Локшина, пюре, супи швидкого приготування Сніданки Висновки Інформаційні матеріали
Основні цілі введення харчових добавок: - покращення технологій підготовки, переробки харчової сировини, приготування, зберігання продуктів харчування; - збільшення стійкості продуктів до різних видів псування; - створення і зберігання структури харчових продуктів; - зберігання та зміна органолептичних властивостей та зовнішнього вигляду продуктів. Споживач висуває свої вимоги до продуктів харчування: їжа повинна бути смачною, швидко готуватись, добре зберігатись Широке використання харчових добавок почалося з XIX століття. Це зумовлено наступними факторами: - розвиток торгівлі, що призвело до необхідності перевезення продуктів харчування на великі відстані; - постійне підвищення вимог споживачів до якості та асортименту продуктів харчування; - створення нових видів їжі, що відповідають сучасним вимогам науки та харчування; - покращення технологій отримання традиційних і нових продуктів харчування.
Соняшникова рафінована дезодорована олія, вода, продукти яєчні сухі, цукор, соль, гірчичний порошок, оцтова кислота, стабілізатори ксантанова и гуарова камеді, консерванти сорбат калія и бензоат натрія, антиокислювач ЭДТА, краситель натуральний каротин (провітамін А). Майонез Провансаль Класичний
Пальмова олія Кокосова олія Дослідження французьких вчених 25000 жінок + Ізомери трансжирних кислот Ризик виникнення раку молочної залози >х2 Глютамат натрія Е621 Гуанілат натрія Е627 Інозінат натрія Е631
Схожі презентації
Категорії