Болгарія
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Болгарія Виконав: Учень 11-Б класу Сокальського НВК “ЗШ І-ІІІ ст. №4 – ліцей” Царук Володимир (2011 – 2012 н.р.)
Розташування у світі Респу бліка Болга рія — держава у Південно-Східній Європі, розташована в східній частині Балканського півострова, займає 22% його території. Межує на півночі з Румунією — вздовж Дунаю, на півдні — з Грецією і Туреччиною, на заході — з Сербією і Македонією. На сході омивається Чорним морем. Загальна довжина державного кордону 2245 км, з них 1181 км — сухоземний, 686 км — річний, і морський — 378 км. Площа 110,9 тис. км2, населення — 7,576 млн (2010), столиця — Софія, офіційна мова — болгарська, грошова одиниця — лев. Болгарія — член ООН, ЄС, НАТО.
Цікаве про Болгарію Тут можна просто чудово відпочити. Мінеральні ванни, розслабляючі масажф, шоколадні обгортування та інші процедури з омолодження, укріплення тонусу, схуднення, зняття стресу – стовідсотково повернуть вас до життя. В Болгараї багато цікавих місць, які варто відвідати. Основною екскурсією є поїздка в монастир Успіння Богоматері і Переперикон.
Цікаве про Болгарію Назва країни Болгарія етимологічно має тюркське походження. Ймовірно від кореня “бул” – заважати, змішувати. Слово “булга” означало “баламут”, а також “змішання племен” – тобто з точки зору осілих племен це було, мабуть, щось типу “всякого зброду”. На території Болгарії змішалися кочові тюркські племена з придунайськими слов’янами і скіфо-слов’янами, прийнявши на себе назву “болгари”. Відбувалося це в VII-VIII століттях.
Цікаве про Болгарію У Болгарському місті Варна розташований найбільший сталевий міст в Європі – міст Аспаруха. Його довжина складає близько 2 км., а висота в найвищій точці – 75 м.
Кухня Основу болгарської кухні складають численні страви з овочів, але картоплю до столу подають рідко. Удосталь білого хліба і свіжих фруктів та овочів. Гарячу їжу болгари їдять двічі в день: на обід і вечерю. Поширені кисломолочні продукти. Вважається, що саме вони сприяють болгарському довголіттю.
Кухня Одне з найпопулярніших м’ясних страв в Болгарії – мусака – картопля, запечена шарами з сиром, м’ясом, яйцем і іншими компонентами. У мусаку кладуть також помідори або перець. Практично у всіх ресторанах Болгарії подають чушки – солодкий перець в різному вигляді, кебапче – короткі м’ясні ковбаски, зажарені на сковороді або в духовці. До гарячих м’ясних страв можуть запропонувати соус з солодкого перцю – лютеницу. М’ясо рідко подають із смаженою картоплею. Звичайний гарнір – соковиті тушковані овочі.
Кухня Гювеч – це овочі з шматками баранини, запечені в духовці. На стіл подаються великими порціями З холодних закусок можна вибрати плоскі ковбаси ”луканка” і ”суджук”
Святкові і вихідні дні 1 січня – Новий рік, 3 березня – День звільнення Болгарії від османського ярма, Великдень (звичайно на тиждень пізніше, ніж в Західній Європі), 1 травня – Свято праці, 24 травня – Національний день слов’янської культури і писемності, 25 грудня – Різдво Христове.
Схожі презентації
Категорії