X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Консалтінг

Завантажити презентацію

Консалтінг

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Класична система поширення знань і інформації

Слайд 2

«Як правило, Найбільшого успіху у житті досягає той, Хто володіє найкращою інформацією» ДИЗРАЭЛИ Бенджам

Слайд 3

Секрет успіху в будь якій справі полягає в тому, “ щоб вже сьогодні робити те, про що інші будуть думати тільки завтра”. У. Черчілль

Слайд 4

КОНСАЛТИНГ Консалтинг (дорадництво) або Екстеншн, як його називають у світі, має свої глибокі коріння. Він зародився в Україні на 100 років раніше ніж в Європі та світі. Зараз відбувається його інноваційне відродження.

Слайд 5

СПРИЙНЯТТЯ Буквальний переклад англійського слова «consulting» означає: «надання допомоги», «поради» і навіть «лікування». Таким чином, той, хто називає себе консультантом, є помічником лідерів на шляху безперервної роботи з удосконалення діяльності підприємств і організацій, впровадження інновацій.

Слайд 6

З історії консалтингової діяльності Консалтингова діяльність в світі виникла завдяки розвитку підприємництва та конкуренції. Її коріння походять із США другої половини ХІХ століття і позначені іменами Фредеріка Тейлора, Генрі Ганта, Харрінтона Емерсона, Френка і Ліліан Гілберта та інших видатних підприємців, що створили перші консалтингові фірми. Консультаційна діяльність як професійна допомога і підтримка ефективного розвитку підприємств існувала і в Україні. Її основи були закладені ще наприкінці ХVIII століття в аграрній сфері.

Слайд 7

В 1970 році в Нью Йорку, емігрантами українцями була надрукована книжка «Крайове господарське товариство – СІЛЬСЬКИЙ ГОСПОДАР у Львові, 1899-1944 ».

Слайд 8

Галичина у 1899 році Крайове господарське товариство “Сільський господар”. було засноване в Галичині у 1899 році, яка входила в той час до складу Австро-Угорської імперії. Головною метою товариства було надання консультаційних послуг з питань піднесення культури : рільництва, городництва, садівництва та пасічництва задля підвищення доходів сільських господарів. Ініціаторами заснування цього товариства були представники української сільської інтелігенції: священики, вчителі, ветеринарні лікарі, агрономи, юристи і навіть письменники та композитори. Це товариство відіграло величезну роль в економічному і господарському відродженні українського села в Галичині. Товариство мало 92 філії, 2060 кружків і понад 200 тис. членів. З 1928 р. Товариство діяло у співпраці: з Централлю споживчої кооперації “Центросоюз”, молочарською кооперацією “Маслосоюз” та кредитною “Українбанк” та ін., що фінансували агрономічну роботу в повітах.

Слайд 9

ДАННІ В 1927-1933 роках в Товаристві працювало 132 агрономи з вищою освітою та 20 в молочарській і споживчій кооперації, 42 ветеринарних лікарів і більше 300 осіб фахового технічного персоналу: інструктори-консультанти хліборобського вишколу молоді, секції господинь, де жінки виховувалися на добрих господинь і матерів-українок, проводилися фахові консультації і поради спеціалістів поодиноким господарям і господиням. Організовували сільськогосподарські виставки, на яких сільське населення наочно бачило результати своєї цілорічної праці. Вони давали поштовх для поширення сільськогосподарської культури в гущу хліборобської маси. Також організовувалися екскурсії до зразкових господарств і садів, для оглядин польових демонстраційних дослідів тощо. На жаль, це товариство припинило свою діяльність після встановлення у Західній Україні радянської влади.

Слайд 10

Керівники товариства “Сільський Господар”

Слайд 11

Секція господинь

Слайд 12

В цій книжці розповідається, що В 1788 р. в Україні в Почаївський Лаврі була надрукована перша «Книжиця – Порадник» Ленкевича.

Слайд 13

НА ШЛЯХУ РОЗВИТКУ В соціалістичний період чисельні науково-дослідні інститути в Україні розробляли та удосконалювали управління виробництвом, його матеріальними та фінансовими ресурсами, впроваджували нові технології. Розвиток ринкової економіки надав консалтингу новий імпульс. Консалтинг стає бізнесом, що приносить солідні прибутки. З’явився великий ринок консалтингових послуг та консалтингових компаній, що їх надають: аналітичну інформацію про стан ринку, рекомендації із стратегії бізнесу, займаються розробкою інвестиційних пропозицій, здійснюють експертну оцінку інноваційних проектів для їх впровадження у виробництво.

Слайд 14

ВІДРОДЖЕННЯ КОНСАЛТИНГУ В УКРАЇНІ До 1990 г. Радянський період (наукова організація праці) 1990-1995 гг. Пострадянський період – входження на Укр. ринок крупних консалтингових компаній: PriceWaterhouse Соopers, Ernst & Young, McKenzie, Barents Group, LLC,Arthur Andersen, Roland Berger & Partners. проектів міжнародної допомоги: USAID, TACIS, Know-how створення укр. консалт. Центрів –спеціалізація на навчанні. 1992 г. ”Укрконсалтинг”, 1994 г. „Велика 5”: PriceWaterhouse Соopers, Ernst & Young, ArthurAndersen, Deloitte & Touche, Coopers & Lybrand. 1995-2000 гг. Період становлення національного професійного консалтинга. Зростає кількість вітчизняних консалтингових компаній. Speкtor, Sachs & Company, Укрбізнесконсалтинг, ProConsult,”Укрон”, Project Consulting Group, Національне управління ресурсами,”Рубін-Інвест-Консалтинг” тощо. З'являються невеликі консалтингові об'єднання ”ОКО” – Об’єднані консультанти – 9 организацій-засновників, “КМК-група” – 4 юридичні особи. Зареєстрирована УАМК – Українская ассоциация менеджмент-консультантов за підтримки ФДМУ та Світового Банку. 2000-2005 гг. Період росту національного професійного консалтингу. Відбувається чітка сегментація ринку. 150 консультаційних фірм з багатьох країн ЄС відкрили свої представництва (1-2 консультанти) в Україні. Укр. консалтингові фірми: UCPPS(Київ, Дніпропетровськ), WUMC (Львів), EUROCONSULT(Одеса), PCG (Київ), INCONSULT (Черкаси), GRAFFITI (Миколаїв), KhMC(Харків), RIC (Вінниця), DCC (Донецьк). Працюють індивдуальні консультанти. 5. З 2006 г. Інтеграція укр. консалтингу в глобальний консалтинговий ринок. Зростають професіоналізм консультантів, обєми та прозорість їх послугт.

Слайд 15

Рейтинги консультаційних компаній Консалтингова діяльність стає провідним фактором в житті людини, а вибір консультанта – є важливою справою. На Заході рейтинги публікуються в: «Consultant News» (рейтинг 50 найбільших фірм). «Management Consultant International» (рейтинг 45 найбільших компаній, груп). В Росії: «Експерт РА» - Рейтингове агентство за методичної підтримки Асоціації консультантів з економіки і управління (АКЕУ ) - (рейтинг 80 консалтингових груп).

Слайд 16

СИСТЕМА КОНСАЛТИНГУ (ЕКСТЕНШН) В США (с) П. Т. Кальна-Дубінюк

Слайд 17

МОДЕЛІ АГРАРНОГО КОНСАЛТИНГУ (с) П. Т. Кальна-Дубінюк

Слайд 18

СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТОК КОНСАЛТИНГУ В УКРАЇНІ (ЗАКОНОДАВЧА БАЗА) (с) П. Т. Кальна-Дубінюк

Слайд 19

СИСТЕМА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ДОРАДНИЦТВА В УКРАЇНІ (с) П. Т. Кальна-Дубінюк

Слайд 20

ПОПИТ ТА ПРОПОЗИЦІЯ ДОРАДЧИХ ПОСЛУГ В УКРАЇНІ (с) П. Т. Кальна-Дубінюк

Слайд 21

ДОРАДЧІ СЛУЖБИ АГРАРНИХ ВНЗ Обєднують : НАУКУ + ОСВІТУ з ВИРОБНИКАМИ Працюють за класичною схемою 1. Поширують інновації – на основі Інноваційних центрів 2. Поширюють знання - на основі Інститутів післядипломної освіти

Слайд 22

СИСТЕМА ДОРАДЧОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ (с) П. Т. Кальна-Дубінюк

Слайд 23

ІНСТИТУТИ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ - ДОРАДНИЦТВУ НАВЧАЮТЬ - студентів Підвищують кваліфікацію – слухачів Сертифікують – дорадників та експертів-дорадників Проводять різні ШКОЛИ з практичним ухилом – для сільгоспвиробників та населення Школа зеленого туризму Школа з сільськогосподарської кооперації Школа бджоляря Школа з органічного виробництва тощо.

Слайд 24

Кафедра аграрного консалтингу та сервісу НУБіПУкраїни Для всіх факультетів НУБіП викладаються дисципліни: Основи аграрного консалтингу; Основи управлінського консалтингу; Організація інформаційно-консультаційної діяльності. Для спеціалізації “Інформаційно-консультаційна діяльність в АПК” введені такі курси: “Організація навчання в ІК діяльності”, “Паблік релейшнз”, “Діловиробництво в ІК діяльності”, “Планування інформаційно-консультаційних програм в сільській місцевості”. Кафедра проводить: - школи-тренінги, - віртуальні конференції для впровадження дорадчої освіти в сільськогосподарських ВНЗ України, - поширює систему дистанційного навчання в дорадництві, - розробляє інтерактивну консалтингову систему.

Слайд 25

Навчально-методична література з дорадництва

Слайд 26

Науково-методична робота

Слайд 27

Для магістерської програми «ДОРАДНИЦТВО» Пропонується ввести нові дисципліни: Інформаційні системи та технології: Методи та методика дослідження,тощо Та дисціпліни для формування її спеціалізацій: Основи сільського зеленого туризму: Основи органічного виробництва, тощо

Слайд 28

Підвищення кваліфікації Керівників Дорадників Експертів-дорадників Викладачів

Слайд 29

Навчання та підвищення кваліфікації

Слайд 30

Сертифікація дорадників та експертів-дорадників Працівникі, які мають повну вищу освіту і працювали за фахом не меньше 3-х років – тривалість навчання 72 год. І здача іспиту = кваліфікаційне свідотство дорадника,та тривалість навчання 36 год. і здача іспиту = кваліфікаційне свідотство експерта-дорадника (на базі аграрних ВНЗ та ІПО); Підвищення кваліфікації: Дорадники та експерти, які мають кваліфікаційне свідотство (один раз за 5 років) - тривалість навчання 36 год. (на базі аграних ВНЗ та ІПД), відмітка у свідотстві про підвищення кваліфікації; Участь дорадників та експертів-дорадників у цільових семінарах – згідно з планом; Стажування на базі діючих дорадчих служб - згідно з планом, довідка про стажування.

Слайд 31

Сертифікація

Слайд 32

Школи – тренінги з актуальних питань інноваційного консалтингу Школа сільського зеленого туризму; Школа бджільництва; Школа сільськогосподарської обслуговуючої кооперації; Школа органічного виробництва сільськогосподарської продукції: від виробника до споживача; Школа підвищення і збереження родючості ґрунтів; Школа якісного управління в сільськогосподарському виробництві; Школа ландшафтного дизайну; Школа управління аквакультурою.

Слайд 33

Пакети програм Два дні – видача сертифіката Два тиждня – видача свідоцтва

Слайд 34

Відео - фільми У 2007 р. створені відео - фільми , що дають перші знання про дорадництво, зацікавлюють, починають процес розуміння: Розвиток дорадчої освіти. Дорадництво для агробізнесу та екології. Драдництво для розвитку соціальної сфери села. Розвиток програм для дітей 4-Н та молоді.

Слайд 35

Курс дистанційного навчання “Сільськогосподарська дорадча діяльність”

Слайд 36

Реєстрація дорадників

Слайд 37

Інтерактивна консалтингова система "Конка"

Слайд 38

Інтерактивна консалтингова система "Конка"

Слайд 39

Вас вітає інтерактивна консалтингова система Ми готові прийти Вам на допомогу у вирішенні Ваших проблем. Виберіть галузь діяльності, в якій Ви хотіли б отримати професійні рекомендації і кваліфіковану допомогу: Добридень "КОНКА" Агропромисловий комплекс Машинобудування Транспорт

Слайд 40

підсистема Консалтингова сектору АПК "Сільський зелений туризм"

Слайд 41

Ми раді вітати Вас в консалтинговому модулі консалтингової підсистеми сектору АПК В цьому консалтинговому модулі будуть сформовані рекомендації щодо особливостей організації та ведення сільського зеленого туризму на селі. Скориставшись приведеними рекомендаціями, Ви зможете ефективно та якісно обслуговувати Ваших туристів. Бажаємо Вам успіхів в цій нелегкій справі. "Агрооселі" Добридень!

Слайд 42

Підготовка агрооселі Чи готові Ви виконати технологічний процес підготовки агрооселі? Ні Так

Слайд 43

Проект «Створення Mіжнародного Центру е-Екстеншн в Україні» Об’єктивна потреба розвитку інноваційного дорадництва вимагає нового інтерактивного підходу до поширення знань і інформації в Україні шляхом створення електронної навчально-науково консультаційної системи (е-Екстеншн) для інформаційної підтримки сільськогосподарських виробників, населення та розвитку сільських територій.

Слайд 44

ЕЛЕКТРОННА СИСТЕМА АГРАРНОГО КОНСАЛТИНГУ В УКРАЇНІ (с) П. Т. Кальна-Дубінюк Встановлено, в подальшому розвитку ефективного агроконсалтингу головну роль будуть грати інноваційні системи одною з яких є електронна система розвитку дорадчого сервісу в Україні. На слайді представлена електронна система агроконсалтингу в Україні, яка розробляється нами в НУБіП України. Оновними партнерами є : Державні органи, Наукові установи та навчальні заклади, бізнес установи, громадські організації та ін. Ядром системи є об’єднання фахівців за напрямами і спеціальностями, для яких технологічна платформа створюється інститутом інформаційних і телекомунікаційних технологій НУБіП України. Корситувачами будуть усі агровироьники та населення, державні та урядові структури України, міжнародні асоціації з дорадництва. У роботі використовується досвід американьскої системи електронного дорадництва еXtension з якою ми активно співпрацюємо.

Слайд 45

Створення системи е-Екстеншн в Україні Платформа. Система буде реалізована на основі Міжнародного центру е-Екстеншн в структурі НУБіП України.

Слайд 46

Створення системи е-Екстеншн в Україні достовірну оперативну інформацію щодо соціально-економічного розвитку агропромислового виробництва, аграрного ринку та екології сільських територій; генерування інформації та знань на базі поглиблення інтеграції інтелектуальних та інформаційних ресурсів аграрних наукових установ, освітніх закладів, дорадчих служб, а також інших учасників аграрного сектору України; інструменти та засоби поширення знань; участь кваліфікованих дорадників та експертів-дорадників; індивідуальне консультування; ефективний пошук інформації та вичерпні відповіді на запити; умови для вільного доступу до інформації та знань у будь-який час і у будь-якому місці. Завдання: Система е-Екстеншн України має забезпечувати:

Слайд 47

Дорадництво України Міжнародні організації з Екстеншн

Слайд 48

комунікації Веб-портал AgroUA.net Система інтерактивного консультування Система дистанційного навчання Call-центр Система проведення вебінарів Мережа знань Сховище даних Бази даних, Бази знань Бібліотека, Агро ВІКІ Відео-фільмотека, мультимедійні дані Інформування Інтернет-мовлення Поширення публікацій Функціональна модель Міжнародного центру е-Екстеншн

Слайд 49

ІННОВАЦІЙНІ ЦЕНТРИ МАЮТЬ найвищу концентрацію знань Організують: Розробку процесних проектів для впровадження нових технологій Проводять семінари-тренінгі з агробізнесу Підготовку господарств до сертифікації за міжнародними стандартами Організацію Днів поля Організація учбових турів на передові підприємства України та за кордоном Надають допомогу в отриманні міжнародних грантів та участі у міжнародних програмах

Слайд 50

ІННОВАЦІЙНІ ЦЕНТРИ МАЮТЬ найвищу концентрацію знань Організують: Розробку процесних проектів для впровадження нових технологій Проводять семінари-тренінгі з агробізнесу Підготовку господарств до сертифікації за міжнародними стандартами Організацію Днів поля Організація учбових турів на передові підприємства України та за кордоном Надають допомогу в отриманні міжнародних грантів та участі у міжнародних програмах

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Економіка