X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
Инфляція

Завантажити презентацію

Инфляція

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Презентація на тему: «Гроші. Інфляція. »

Слайд 2

Слайд 3

Визначення терміна “ГРОШІ” ГРОШІ - одне з найважливіших понять будь-якого ринкового господарства: будь-які загальноприйняті засоби платежу, які можуть обмінюватися на товари та послуги і використовуватися для оплати боргів. Г. - загальний еквівалент, особливий товар, форма вираження вартості всіх інших товарів. ГРОШІ - особливий вид універсального товару, що використовується як загального еквівалента, за допомогою якого виражається вартість усіх інших товарів. Гроші являють собою товар, що виконує функції засобу обміну, платежу, виміру вартості, накопичення багатства, образно кажучи, "товар всіх товарів".

Слайд 4

Слайд 5

Основні функції грошей Міра вартості   Різнорідні товари прирівнюються і обмінюються між собою на підставі ціни (коефіцієнта обміну, вартості цих товарів, виражених в кількості грошей). Засіб обігу Гроші використовуються в якості посередника в обігу товарів. Для цієї функції украй важливі легкість і швидкість, з якою гроші можуть обмінюватися на будь-який інший товар. Засіб нагромадження   Гроші, накопичені, але не використані, дозволяють переносити купівельну спроможність із сьогодення в майбутнє. Функцію засобу нагромадження виконують гроші, тимчасово не беруть участі в обороті. Однак потрібно враховувати, що купівельна спроможність грошей залежить від інфляції. Засіб платежу   Гроші використовуються при реєстрації боргів і їх сплати. Ця функція отримує самостійне значення для ситуацій нестабільних цін на товари. Наприклад, був куплений в борг товар. Суму боргу висловлюють в грошах, а не в кількості купленого товару. Наступні зміни ціни на товар вже не впливають на суму боргу, яку потрібно сплатити грошима. Дану функцію гроші виконують також при грошових відносинах з фінансовими органами.

Слайд 6

Слайд 7

Цінність грошей Цінність грошей, як засобу обігу, полягає в їх купівельної спроможності. Купівельна спроможність не обов'язково повинна бути обумовлена дійсною вартістю, наприклад, вартістю золота, з якого гроші виготовлені або на яке вони легко і гарантовано можуть бути обмінені (золотий запас). Вона може визначатися довірою власників грошових коштів. Цінність грошей, як засобу заощадження, визначається процентною ставкою, тобто ціною використання позикових (взятих в борг) грошей. При порівнянні процентних ставок в різних валютах необхідно враховувати розмір інфляції для отримання правильного результату.

Слайд 8

Інфляція є підвищенням зального рівня цін на всі речі та послуги. Вона так само,як і безробіття, породжується порушенням певних економічних пропорцій на загальнонаціональному рівні. Тому її наслідки зачіпають усіх без винятку громадян країни.

Слайд 9

Інфляція являє собою стійку тенденцію зростання загального рівня цін.

Слайд 10

Графіки инфляцій

Слайд 11

Класифікація інфляції Інфляція Нормальна Помірна Галопуюча Гіперінфляція середньорічний рівень цін підвищується в межах 5-10% середньорічний темп приросту цін досягає 10% і більше Не перевищує 5% в рік Ціни підвищуються щомісяця в середньому на 50%

Слайд 12

Види інфляції: Помірна. Ціни зростають на 10% на рік, вартість грошей зберігається, відсутній ризик підписання контрактів в номiнальних цінах. Багато сучасних економiстів, в тому числі сучасні послідовники економічного вчення Кейнса вважають таку інфляцію необхідною для ефективного економічного розвитку. Така інфляція дозволяє ефективно корегувати ціни стосовно до умов виробництва і попиту, що постійно змінюються. Галопуюча. Ціни зростають на 20-200% на рік, гроші прискорено матеріалізуються в товари, контракти прив'язуються до зростання цін. Гіперінфляція. Ціни зростають астрономічне, розходження цін і зарплати, руйнується добробут навіть забезпечених верств товариства. Гіперінфляція.

Слайд 13

Джерела інфляції Чому виникає інфляція? Можливих причин інфляції декілька: 1. Зростання цін викликаний ... ... Перевищенням попиту ... Падінням курсу національної валюти ... Незбалансованим ростом окремих галузей 2. Зростання витрат виробництва

Слайд 14

Наслідки інфляції Наслідки інфляції залежать багато в чому від її рівня. Низька інфляції в цілому нешкідлива, і навіть в деякій мірі корисна. З економічної точки зору найбільш небезпечна висока інфляція, а гіперінфляція - просто руйнівна. Ось негативні наслідки інфляції: 1.  Уповільнення темпів економічного зростання 2.  Знецінення активів, тобто купівельна спроможність грошових заощаджень населення різко падає. 3.  Несправедливий перерозподіл доходів у суспільстві. Перш за все це стосується зарплати. 4.Ослаблення грошової системи. Банк виявляється не в змозі контролювати грошовий обіг, тобто виконувати одну з важливих економічних функцій держави. 5.  Посилення соціальної напруженості. У багатьох країнах відбуваються масові хвилювання, відставки уряду і навіть військові перевороти.

Слайд 15

Слайд 16

Наслідки інфляції Від інфляції програють люди з фіксованим доходом

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Економіка