X Код для використання на сайті:
Ширина px

Скопіюйте цей код і вставте його на свій сайт

X Для завантаження презентації, скористайтесь соціальною кнопкою для рекомендації сервісу SvitPPT Завантажити собі цю презентацію

Презентація на тему:
"Долар США"

Завантажити презентацію

"Долар США"

Завантажити презентацію

Презентація по слайдам:

Слайд 1

Презентація на тему: “Долар США” Виконали учениці 11-Б класу: Чоботар Ю. Яркова Н.

Слайд 2

Американський долар — офіційна валюта США, одна з основних резервних валют світу. Долар США зазвичай позначається таким знаком ($)

Слайд 3

Етимологія «Долар» походить від слова «Йоахімсталер», назви монети XVI століття, яку чеканили біля срібної копальні на території сучасної Чехії. «Йоахімсталь» значить «діл (долина) Йоахіма». З часом «Йоахімсталер» скоротили до «талера», а датчани перетворили це слово в «далер». Англійці перетворили його в благозвучніше для них слово «долар»

Слайд 4

Номінали Всі федеральні банкноти США, випущені, починаючи з 1861 року, донині є законним платіжним засобом. У вільному обігу присутні і випускаються банкноти номіналів: -1 долар;      -2 долара (нерегулярний випуск);      -5 доларів;      -10 доларів;      -20 доларів;      -50 доларів;      -100 доларів.

Слайд 5

Зовнішній вигляд, дизайн 1 долар з портретом Джорджа Вашингтона 2 долара с портретом Томаса Джефферсона

Слайд 6

5 доларов з портретом Авраама Линкольна 10 доларов з портретом Александра Гамильтона 20 доларов з портретом Эндрю Джексона

Слайд 7

50 доларов з портретом Улисса Гранта 100 доларов з портретом Бенджамина Франклина

Слайд 8

Термін служби Для того щоб банкнота прийшла в непридатність і порвалася, її потрібно зігнути 4 тисячі разів. За даними Федеральної Резервної Системи США, термін служби становить приблизно : $1 банкноти становить приблизно 22 місяці. $5 «живуть» 24 місяці, $10 - 18 місяців, $20 - 25 місяців, $50 - 55 місяців. $ 100 є «довгожителем» і циркулює 60 місяців.

Слайд 9

Дякуємо за увагу!!!

Завантажити презентацію

Схожі презентації

Презентації по предмету Економіка