Позакласний захід “Все про каву”
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
біохімічна лабораторія, технологічна лабораторія, відділ зовнішніх зв’язків, медична група. Інститут вивчення кави
Походження кави Ефіопія Каффа – одна із провінцій Ефіопії, яка є батьківщиною кавового дерева.
Структура кавового зернятка: Кофеїн – 0,7 – 2,5 % Білки – 9 – 19 % Жири – 9,5 – 18 % Вуглеводи – 4,5 – 12 % Мінеральні речовини – 4 – 5 % Органічні кислоти – 4 – 11 % Кавові зерна Хімічний склад сухої речовини: 1 — центральна боріздка; 2 — ендосперм; 3 — епідерміс (срібляста плівка); 4 — ендокарп; 5 — пектиновий шар; 6 — мезокарп (плодова м'якоть); 7 — екзокарп. Формула кофеїну
Існує багато класифікацій: ботанічна, комерційна та географічна. Найпоширеніші види кави Арабіка Робуста
Технологія приготування кавових зерен Збирання врожаю Сушка зерен Зерна до обсмажування Після обсмажування Сортування, фасування
Країни-виробники кави Близько 50 країн є виробниками кави. Безперечним лідером є Бразилія. Плантації кави в світі більші, ніж плантації чаю та какао. Какао Чай Колумбія Гватемала Сальвадор Коста-Ріка Мексика Ефіопія Уганда
Як називається спосіб приготування кави, при якому гаряча вода під високим тиском проходить через шар меленої кави?
Схожі презентації
Категорії