Обмін білків, жирів, вуглеводів. Порушення обміну органічних речовин
Завантажити презентаціюПрезентація по слайдам:
Тема: Обмін білків, жирів, вуглеводів. Порушення обміну органічних речовин. Мета: Продовжити знайомство із процесами обміну речовин; охарактеризуємо обмін білків, вуглеводів і жирів; розкриємо причини та наслідки порушень обміну білків, жирів і вуглеводів;
При нормальному функціонуванні органів травлення засвоюється 92% білків, 95% жирів, 98% вуглеводів.
Обмін білків Білки — високомолекулярні біополімери, мономерами яких є амінокислоти. Основними структурними компонентами білків є 20 амінокислот, з яких 10 вважаються незамінними.
Білки їжі Травна система Амінокислоти Клітини тканин: біосинтез білків Виділення енергії Продукти розпаду Виведення з організму
Обмін вуглеводів Вуглеводи — цукристі чи напівцукристі речовини . Вуглеводи поділяються на прості — моносахариди (глюкоза, фруктоза, рибоза, дезоксирибоза), дисахариди (сахароза, лактоза) та складні — полісахариди (крохмаль, глікоген, целюлоза).
Обмін жирів Жири – нерозчинні у воді органічні сполуки Норма жирів в організмі людини 10-20% від маси тіла.
Порушення обміну жирів Ожиріння - надмірне відкладення жиру у жировій тканині. Серед дорослого населення економічно розвинених країн від 30 до 60% мають масу тіла, що на 20% і більше перевищує норму.
Голодування та виснаження Голодування вимушене – соціальні чинники, стихійне лихо, війна, лікувальне (проводити під наглядом лікаря).
Всім бажанням слід ставити таке питання: що буде зі мною, якщо здійсниться те, що я бажаю, і якщо не здійсниться? Епікур
Схожі презентації
Категорії